IX edició dels premis de l’APPEC

Associació de Publicacions Periòdiques en Català 

La passada setmana es va realitzar l’acte d’entrega dels premis de l’APPEC –Associació de Publicacions Periòdiques en Català–, que, nascuda el 1983, aplega més de 140 publicacions escrites en llengua catalana, amb temàtica molt variada i amb una mitjana de difusió conjunta de 700.000 exemplars mensuals. 

Pilarin Bayés rebent el seu premi (osona.com)En aquesta IX edició, celebrada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i presidida pel conseller Joan Manuel Tresserras, van resultar guardonades les revistes ONGC, De cine, Zirkolica, Llengua Nacional, Lletres, Revista d’Igualada, Canvi de mentalitat, El Temps i Serra d’or, l’editorial Bayard Revistes, Joan Laporta i la il·lustradora Pilarin Bayés.

La revista Zirkolica va aconseguir el premi a Millor Acció Digital, les revistes El Temps i Serra d’Or es van endur els premis especials, pel seu 25è i 50è aniversari respectivament, i la il·lustradora Pilarín Bayés va estar la guanyadora del premi personal, per la seva tasca com a dibuixant entre les que destaca la col·laboració que té amb la revista infantil Cavall Fort des del 1964. 

Revistes en catalàA la Biblioteca podeu trobar els següents exemplars de revistes que pertanyen a aquesta associació: l’Avenç, Castells, Cooperació Catalana, Cuina, Cupatges, Descobrir Catalunya, Enderrock, Escola Catalana, Illacrua, Infància, Marathon, Muntanya, Papers de joventut, Sapiens, Serra d’Or, el Temps, Vèrtex i Zirkolika, així com el diari El Punt i les revistes infantils Cavall Fort, Cucafera, Protagonistes, ja!, ReporterDoc, la Revista de les Tres Bessones, El Tatano, TiroLiro M’agrada Llegir i el Tretzevents. 

Tant l’obra de la Pilarin Bayés, il·lustradora de més de 600 obres infantils, com les revistes destacades anteriorment podeu consultar-les a les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú. Per fer-ho podeu accedir al nostre catàleg o consultar la Guia de Revistes de la Biblioteca.

Spro_3