“Assaig sobre la ceguesa” de José Saramago

PortadaDe sobte, un conductor es queda completament cec mentre està aturat en un semàfor en vermell. Aviat, tant la seva dona com el metge que el va visitar, i alguns dels seus pacients, perden la vista a causa duna epidèmia que s’expandeix duna manera fulminant. La dona del metge no s’ha quedat cega, però ho amaga amb la intenció d’acompanyar el seu marit al centre que han preparat les autoritats per aïllar els cecs. L’epidèmia no s’atura i els ulls de la dona veuran horroritzats un infern on centenars de cecs hauran de lluitar per sobreviure a qualsevol preu.

José Saramago

José Saramago (Portugal, 1922) traça a Assaig sobre la ceguesa una imatge aterridora dels temps tristos que estem vivint i descriu un món sense pietat en el qual regnen el caos i el desconcert.

Saramago és membre del Partit Comunista Portuguès des de 1969, va patir la persecució i censura durant els anys de la dictadura de António de Oliveira Salazar. Posteriorment va sumar-se a la Revolució dels Clavells que va portar la democràcia a Portugal l’any 1974. Des de 1976 es dedica exclusivament al seu treball literari, i actualment comparteix la seva residència entre Lisboa i l’illa de Lanzarote (Illes Canàries). Al 1998 va guanyar el Premi Nobel de Literatura.

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: Assaig sobre la ceguesa de José Saramago

L’any 2008 es va estrenar A cegues, l’adaptació cinematogràfica que el realitzador brasiler Fernando Meirelles ha fet d’aquesta obra de Saramago.

Us deixem amb el trailer del film:

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 30 de gener a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Súper 8