La forma de la oscuridad. Mirko Zilahy

‘A su alrededor, oscuridad.
Dentro, el vacío.
La luz muerta, el aire exhausto.
Enrico permanece de pie, perdido y trastornado en el interior de su sueño. De inmediato, delante de él, intuye una presencia voluminosa, extiende los brazos y se topa con un obstáculo, algo sólido. Es un muro. Viscoso, resbaladizo, pero las manos lo exploran ávidas, lo siguen.
¿Dónde se encuentra?’


 
Collage La forma de la oscuridad La novetat que us presentem aquesta setmana és un nou cas del comissari Enrico Mancini. ‘La forma de la oscuridad‘ de Mirko Zilahy mostra una Roma que està en mans d’un assassí que dona forma a la foscor.
Forma part d’una trilogia, aquesta és la segona. La tercera ja s’ha editat a Itàlia, però encara no s’ha traduït al castellà.
 
‘(…) Y lo vió.
Lo vio entrar, era él, era su hombre, no podía sivisar su rostro, pero sabía que solo podía ser él. Bajó desde la trampilla y Mancini siguió esa visión mientras se movía, encendía las velas, mordía el pan del que habían caído las migas de las que hablaba Comello y se volvía hacia el rincón donde se encontraba atada Priscilla Grimaldi. (…)’

 
Els sentiments que provoca la lectura d’aquesta novel·la són indescriptibles: esgarrifances, pell de gallina… I és que amb un llenguatge descriptiu precís, el lector aprecia i visualitza les escenes com si en fos realment el protagonista.

 • I de què va la història?
 • L’assassí assassina i ho fa de manera que modela, dona forma, transfigura a cadascuna de les seves víctimes en una criatura mitològica. Els indicis que deixa no tenen sentit generenegrejom1aparent per a aquells que no estan en condicions d’interpretar-los. Es necessita un expert amb capacitat d’anàlisi de l’escena del crim i així perfilar l’assassí.
  Mentre van apareixen noves obres del qui ja bategen com “El escultor” a diferents llocs de la ciutat: la Caseta de les Òlives de Vila Torlonia, el parc zoològic i la laberíntica xarxa romana de clavegueram, el comissari Enrico Mancini és reclamat.
  Davant seu té el cas més angoixant i letal de la seva vida laboral… i també de la seva vida privada.
   
  Mirko Zilahy és un autor italià, nascut a Roma. Llicenciat en llengua i literatura estrangera. Ha publicat assajos i ha traduït a Bram Stoker i John Boyne. La seva primera novel·la ‘Así es como se mata’ de l’any 2016 va iniciar la descoberta del personatge del comissari Enrico Manzini, amb la qual va rebre molt bones crítiques.
   
  Llibres
   
  El llibres a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   

  Logo Generalitat

  Goldfinch