Kabul Disco

Kabul Disco. Volum IKabul Disco: Cómo no fui secuestrado en Afganistán ens explica les aventures de Nicolas Wild, que es veu obligat a acceptar un treball a Kabul. Se’n va cap allà sense conèixer res del país ni dels seus costums, a més del fet que, encara que oficialment hagi acabat la guerra, segueix sent un lloc perillós. Hi treballarà per a una curiosa empresa i assolirà treure endavant el seu treball. A més, li agradarà tant el país i s’hi trobarà tan bé que demanarà que li renovin el contracte.

Wild és un narrador excel·lent i ja des de la primera pàgina aconsegueix atrapar-nos amb la història. L’explica de forma interessant, però alhora servirà al lector per conèixer els usos i costums d’un país que d’altra manera li seria molt difícil d’aprendre. Es tracta de donar d’una visió irònica de la vida en Kabul, ciutat que tot i no seguir en guerra se segueix mostrant una mica perillosa, i d’aproximar-se el més possible a la realitat existent a l’Afganistan en aquells anys.

Nicolas WildL’autor d’aquest còmic Nicolas Wild apareix com a personatge principal de la història i va ser a l’any 2005 que va acceptar una oferta laboral a Afganistan, tot just acabada la guerra, per col·laborar en un projecte que consistia a crear un còmic per explicar la nova Constitució afganesa. Existia però un problema: la majoria de la població era analfabeta, així que la seva difusió havia de ser més visual i va haver de fer-se amb dibuixos i pictogrames en un còmic. A partir de llavors el mateix autor es converteix en un observador privilegiat de la reconstrucció del país. Aquest còmic té una segona part amb el títol: De cómo no me enganché al opio en Afganistán.

MÉS INFORMACIÓ. Jungle Speed.

En l’argument s’explica l’arribada de tres expatriats que arriben des de França per incorporar-se a la feina a Kabul. Una d’aquestes persones és Maud, dissenyadora gràfica que ve acompanyada d’una ampolla de vi i d’un joc de rol anomenat Jungle Speed

Kabul Disco: Cómo no fui secuestrado en Afganistán està disponible a la biblioteca.
No t’ho perdis!.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello