El color del silencio, Elia Barceló

el color del silencioElia Barceló és una de les escriptores espanyoles més reconegudes internacionalment, amb més de 500.000 exemplars venuts. Llicenciada en Filologia Anglogermànica per la Universitat de València i Doctorada en Filologia Hispànica per la Universitat d’Innsbruck, Barceló viu a Àustria des de la dècada dels vuitanta on treballa de professora de Literatura Hispànica.

Com a escriptora, Elia Barceló ha conreat des de la literatura fantàstica, passant per la novel·la històrica i criminal. A més a més, és autora d’assaigs, novel·la juvenil i articles en revistes espanyoles i estrangeres. Sota el nom d’Elia Eisterer-Barceló es dedica a la investigació literària, fa conferències, cursos de formació del professorat i publica articles acadèmics.

Enguany, de la mà de l’editorial Roca, Elia Barceló acaba de publicar la seva darrera novel·la, un thriller històric que porta per títol El color del silencio. Per escriure aquesta novel·la, Barceló reconeix que ha hagut de documentar-se força, ja que si bé tots els personatges i la trama són ficticis, el rerefons històric és fidel als esdeveniments de les èpoques per què transcorre la protagonista. Així doncs, qui llegeixi el llibre farà memòria de l’època del Marroc sota el protectorat espanyol, de la revolta asturiana dels miners l’any 1934, de l’alçament de Franco i dels anys de postguerra, per posar-ne alguns exemples.

elia-barceloEl color del silencio és, en paraules de l’autora, una “mena de trencaclosques curiós ficat dins d’una capsa”. Un llibre en què aprofundeix en totes aquelles coses que no s’expliquen i que, finalment, acaben fen mal a qui més estimes. La protagonista és Helena Guerrero, una artista de renom internacional que als seus 68 anys decideix furgar en el passat de les seva família, els Guerrero-Santacruz.

Helena Guerrero pertany a una família ben posicionada que molts anys enrere va viure una situació dramàtica. Coincidint amb les hores prèvies de l’arribada de l’home a la lluna, la nit del 20 de juliol de 1969, mentre els pares celebraven una festa a la seva casa de Rabat, la filla gran, Alícia, és violada i assassinada en una platja. Gairebé cinquanta anys després, Helena torna d’Austràlia, el seu lloc de residència, per provar de saber què va passar aquell dia.

Si també a vosaltres us ha cridat l’atenció, us interessarà saber que la bonica portada de la novel·la és obra de l’artista Lita Cabellut, Color of Dew 08.

Ja podeu reservar El color del silencio a la biblioteca Joan Oliva i Milà!

Us deixem amb una entrevista a Elia Barceló:

- El color del silencio, Elia Barceló

Llibres

  • El almacén de las palabras terribles
  • El cas del crim de l’òpera
  • El caso del artista cruel
  • El color del silencio
  • Cordelluna
  • Las largas sombras
  • La mà de Fatma
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl