Rembrandt’s j’accuse

Rembrandt’s j’accuse

Rembrandt’s j’accuse és la investigació personal del director Peter Greenaway sobre la conspiració i l’assassinat que s’amaguen darrere del famós quadre La ronda de nit, de Rembrandt.

Greenaway assumeix el paper d’historiador de l’art, detectiu, fiscal i jutge, i analitza amb detall l’escena del crim i les pistes que s’hi amaguen per descobrir els assassins entre els diversos personatges representats a la pintura. Es tracta d’una sumptuosa desconstrucció i anàlisi d’un dels quadres més famosos de la història de l’art.

Aquest documental de Peter Greenaway ho explica tot, l’acció, el motiu, la conspiració, els assassinats, les nombroses pistes i les conseqüències. Aquí l’acusació es troba en una pintura. És una investigació a l’escena del crim amb Rembrandt com a detectiu, acusació, fiscal i jutge.

Aquesta pel.lícula-documental es podrà veure el dijous, 4 de juny a partir de les 20 hores a la Sala Auditori Neàpolis. Espai de la tecnologia i les idees de Vilanova i la Geltrú.

VÍDEO. Rembrandt per Greenaway.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello