La habitación

la_habitacion-cartel-De la mà del director irlandès Lenny Abrahamson, l’any passat es va estrenar La habitación, l’aclamada adaptació de la novel·la del mateix nom de l’escriptora Emma Donoghue. Aquesta setmana, La habitación és novetat a la biblioteca Joan Oliva.

Qui ha vist ja la pel·lícula, en destaca, sens dubte, les magnífiques interpretacions del duet protagonista: Brie Larson (la jove mare) i Jacob Tremblay (el seu fill de només 5 anys, Jack). L’escenari és simple: una habitació de només 3,5 x 3,5 metres en què tots dos viuen des que ella va ser segrestada, ara fa 7 anys, i des que ell va néixer. Per a en Jack, aquesta habitació és tot el món, ja que així li ha fet creure la seva mare per protegir-lo.

l'habitació_emma donoghueEl tercer en discòrdia, en aquest petit univers, és el responsable del segrest, el vell Nick, que durant aquest temps ha sotmès la noia a tot tipus d’abusos, fruit dels quals va néixer en Jack. Així fins que es presenta una oportunitat de fugir i en Jack i la seva mare començaran una nova vida, enfront-se ara al món exterior. Tot i la duresa de la història, el director Lenny Abrahamson ha posat el focus d’atenció en la relació materno-filial, per sobre dels episodis de violència i abusos.

Malgrat que es tracta d’una ficció, ens venen al cap casos reals molts semblants al del film. De fet, Emma Donoghue es va inspirar per escriure la seva novel·la en el cas Fritzl. Conegut com el monstre d’Amstetten, Josef Fritzl va tenir segrestada en un soterrani la seva pròpia filla durant 24 anys i durant aquest temps la va sotmetre a tot tipus d’abusos com a conseqüència dels quals l’Elisabeth Fritzl va tenir set fills. Algunes d’aquestes criatures, com passa en la pel·lícula, no van conèixer el món exterior fins a la fi del captiveri.

Tràiler de la pel·lícula:

Tornant a la pel·lícula, en destaquem el jove protagonista, Jacob Tremblay, que d’aleshores ençà té una carrera meteòrica i molt prometedora. Sense anar més lluny, l’abril del 2017 és la data prevista per a l’estrena als Estats Units de l’adaptació cinematogràfica de Wonder, la famosa novel·la de R.J. Palacio. Jacob Tremblay donarà vida a l’Auggie al costat d’un pes pesant de la indústria com és Júlia Roberts.

Jason Trembley, el descobriment:

DVD

La habitación

Llibres

L’habitació

La habitación

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl