La tormenta de nieve, de Johan Theorin

Johan Theorin. Tormenta de nieveJohan Theorin és un periodista i escriptor, nascut el 1963 a Göteborg, Suècia. Al llarg de la seva vida, Johan Theorin ha estat un assidu visitant de l’illa de Öland al mar Bàltic. La seva mare ve de família de mariners, pescadors i agricultors, que han viscut durant segles, alimentant el ric llegat de l’illa dels contes estranys i el folklore.

Decidit a provar sort en el gènere negre, diu: “He llegit molta novel·la negra, moltes de molt bones i altres de molt dolentes, i vaig pensar que jo podia fer-ho millor que aquestes últimes”. No s’hi va posar per poc: quatre novel·les que formen “El quartet d’Öland”, de les quals Mondadori ja n’ha publicat dues: La hora de las sombras i La tormenta de nieve.

La particularitat d’aquesta sèrie rau essencialment en l’ambientació de l’acció en cadascuna de les quatre estacions de l’any. Això respon a dos interessos de l’autor: la seva fascinació pel folklore del seu país i pel paisatge de l’illa sueca d’Öland, on ha ambientat les històries, i com el clima afecta la gent.

Segons afirma, el seu procés creatiu es fonamenta en “notes que em vénen al cap, no és tant una planificació exhaustiva de les coses, i també treballar molt els personatges. A més, treballo molt amb mapes perquè vull copsar com és l’entorn en què es mouen els personatges de manera que el pugui veure amb els meus ulls, que es converteixi en un escenari”.

La tormenta de nieve situada en ple hivern suec, arrenca amb una llegenda situada l’any 1846 a l’illa d’Öland. Una tempesta de neu fa naufragar un vaixell, fent que tots els seus tripulants morin. Les restes del naufragi s’ecapen per la platja d’Aludden. La fusta que arriba a les platges serà utilitzada per la construcció de la casa dels guardes del far, malgrat que la superstició popular assegura que utilitzar les restes d’un naufragi per a la construcció d’una casa porta la desgràcia a tots els seus habitants.

Aquesta llegenda sembla ser certa per la gran quantitat de morts i desparicions que han succeït durant els anys posteriors. A La tormenta de nieve, Johan Theorin ens descobreix un bon grapat de llegendes relacionades amb la casa i les misterioses desaparicions i morts.

El passat i el present s’uneixen, just en el moment quan la Katrine i Joakim Westin decideixen marxar d’Estocolm per traslladar-se amb els seus dos petits fills, a l’illa de Öland. Compren la vella casa d’Audland, sense saber, que aquesta està lligada a una sèrie de tragedies. Uns dies després Katrine apareix ofegada al mar. A partir d’aquet moment el seu marit intentarà saber perquè i com ha mort, i si aquesta mort té alguna relació amb el misteri que envolta la casa.

Si voleu llegir el primer capítol de La tormenta de nieve Cliqueu aquí cliqueu AQUÍ

Johan Theorin presentant La tormenta de nieve

align="center">

Llibres

  • La hora de las sombras
  • La tormenta de nieve

  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    sofeita