Som pares, no persones!

Portada del còmic recomanatQui no coneix als personatges de còmic que ens acompanyen cada setmana a la revista El Jueves?… En aquesta ocasió ens visiten amb la segona part de Guia para padres desesperadamente inexpertos que ja us vam presentar en la secció de Racó de Pares anteriorment.

En aquesta ocasió La Parejita ens torna a visitar amb el còmic que porta el títol de ¡Somos padres, no personas!; on es pot llegir les experiències dels personatges amb temes tan divertits com el desenvolupament i persecució dels nens per tots els racons de la llar, les converses importants utilitzant nomès tres sílabes, els problemes com la sorra de la platja i altres difícils de netejar, o trobar-se com et prenen els caramels dels teus fills a la Cavalcada dels Reis Mags.

La parejita està formada per Mauricio i Emilia. Maurici és innocent, amant de les revistes pornogràfiques, obsessionat amb ser un gran cuiner, però que sempre fracassa. Es creu un geni però és bastant simple. Al principi era repartidor de pizzes però després va pujar a treballar en una copisteria.

Emilia treballa en un gimnàs i adora explotar els granits al seu marit. Sempre aconsegueix derrotar el Maurici de forma irònica (encara que de tant en tant deixa anar algun mastegot), demostrant qui porta els pantalons a la casa (encara que algunes vegades Maurici aconsegueix sortir-se amb la seva). Està obsessionada amb el tema de la cel·lulitis i el vestir bé, encara que de tant en tant es desfoga recordant el seu marit les seves hemorroides i la seva futura calvície.

Manel FontdevilaUn dels temes principals de la sèrie és la crítica cap a la societat actual, on veiem que són afectats per alguna de les costums que actualment hi ha: política, recerca de pis, demanar un crèdit, recerca de feina, Espanya en general, la revolució tecnològica, la crisi…
Manel Fontdevila és un dels autors destacats de la revista El Jueves (a més de director entre 2000 i 2004), on realitza les sèries Para tí que eres Joven! (en col·laboració amb Albert Monteys) i, sobretot, La Parejita, així com pàgines d’actualitat i portades.

  • Somos padres, no personas està disponible com a novetat aquesta setmana a la biblioteca.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello