Els ratolins en els contes…

Els ratolins en els contes solen aparèixer com uns animalons molt llestos. Des de la biblioteca Armand Cardona us recomanarem uns quants llibres on els ratolins són els protagonistes:

Ratolins

El ratolí del senyor Maxwell. Si voleu conèixer un ratolí ben despert i espavilat pregunteu-li al Senyor Maxwell i que us expliqui el què li va passar quan va anar al seu restaurant favorit, l’urpa afilada, a celebrar el seu ascens. El Senyor Maxwell és un gat així que ja us podeu imaginar quin serà el plat estrella de l’urpa afilada… sí, sí… els ratolins vius… però el senyor Maxwell mai s’hauria imaginat el que li va passar amb aquell ratolí viu que li van portar a taula el dia del seu ascens… una història ben divertida us ho asseguro…

Set ratolins cecs, que tot i ser cecs van descobrir què era allò tan gran que havien trobat… era una columna? O una serp?  O una muntanya gegantina?? No, no, no era res de tot allò… Però una vegada posat en comú el que van ensumar i tocar els set amb el seu nas i els seus bigotis els va donar la resposta.

Sopa de nada, una historia d’en Carabuc on un ratolí que viu dins un palau de marbre al desert de Nohaynada on un matí apareixen  una guineu i a un gat amb mooolta gana i per no voler-los ajudar, una Sopa ben curiosa li van cuinar.

Tot i així de vegades els ratolins no són massa intel•ligents en els contes… recordeu el conte clàssic de la rateta que escombrava l’escaleta?… ella tan bufona, tan presumida volent trobar el pretendent perfecte i mireu que li va passar quan va decidir casar-se amb aquell gat que tenia una veu tan suau i melodiosa… ui, ui, ui!!!

Hi ha un parell de llibres per jugar per als més peques: ¿Un ratón? On haureu de descobrir qui s’amaga al darrera de cada imatge. Però tingueu en compte que no tot és el que sembla. I un altre que es diu Corre, corre ratolí… on caldrà que feu córrer el ratolí mentre llegiu, o us llegeixen aquesta història i On és el ratolí?

Pels que esteu començant a llegir. En lletra de pal hi ha la col•lecció del Ratolí Serafí: Aprèn amb el ratolí Serafí, per aprendre moltes paraules el oficis, el camp, el cos, el mar, els animals…

Els que ja llegiu molt i molt bé, també podeu passar una bona estona amb el conte: De què te por el ratolí? I com no la col•lecció d’aventures del Gerónimo o de la Tea Stilton.

També us recomanem He trobat un barret escrit per la Montse Balada amb il•lustracions de Susana Peix. Una història de circ i màgia on uns ratolins de color verd donaran més d’un ensurt als protagonistes d’aquesta història.

He trobat un barret

Per llegir abans d’anar a dormir: els contes del Carl Norac publicats per Corimbo que tenen com a protagonistes a una família de ratolins… uns contes molt tendres plens de sentiments.
L’illa de les carícies, Hola reina, M’estimes o no m’estimes, les paraules dolces… n’hi ha molts i tots us encantaran a petits i a grans.

ELS TROBAREU TOTS A LA SALA INFANTIL I JUVENIL!!

Spro_3