La xerrameca dels personatges

Tercera entrada del Taller d’escriptura creativa. Com ja sabeu, em dic Mercè Rey i condueixo el taller el tercer dilluns de cada mes. A la darrera sessió varem comprovar els diferents estils i modes de diàleg entre personatges.
Inspiració creativa
“Ara tots comencem a llegir de manera diferent els llibres que cauen a les nostres mans. Busquem aquell detall que mostrava sense presentar o aquell altre que diferenciava el protagonista de la resta”.

Aquest és un dels comentaris que es van fer dilluns passat. No cal dir cóm em va arribar a agradar saber que realment als alumnes els hi va creixent el desig d’aprendre encara més, de voler fer-ho cada vegada millor, d’intentar veure alguna cosa més dins de cada frase escrita. Així que, com encara em dura la joia, l’exercici d’avui serà prou facilet. I ben lliure.

Us demano un text en el qual utilitzeu les paraules “silenci, ulleres, rellotge, núvol i calendari”. Res més. Us suggereixo que no llegiu els relats ja escrits abans de redactar el vostre per tal que no us condicionin. Ja veureu que no s’assemblaran gaire els uns als altres. Recordeu no allargar-vos massa i signar amb pseudònim.

Així doncs, us encoratjo a escriure, com sempre. Per cert, m’encantaria batre el rècord de la primera entrada, que no es pugui dir que se’ns desinflen les tecles!!

MÉS INFORMACIÓ. Enllaços interessants relacionats:

– Pàgina del meu Déu particular, (que ho serà fins que vingui ell i em digui que no em vol):
http://www.monzo.info

-Portal del rei dels meus autors preferits:
http://www.juliocortazar.com.ar

– Un altre gran malabarista de les lletres, en Pere Calders:
http://www.escriptors.cat/autors/caldersp

– I per acabar avui, un web no literari que es mereix tota la vostra atenció:
http://www.absurddiari.com/

Aquesta vegada el vídeo sí té relació amb la meva entrada. És una entrevista que van fer-li a Quim Monzó al programa televisiu “Pàgina 2”. Així, si hi ha algú que encara no el coneix, podrà fer-se una petita idea sobre aquest gran escriptor.

Com sempre, esperem que feu d’aquest bloc un bocinet del vostre món. Gràcies.

VÍDEO. Quim Monzó a Pàgina 2

Mercè Rey.
Taller d’escriptura creativa.

Morello