Sota la pell

Portada del llibreAquesta novel·la negra escrita per Llorenç Capdevila està inspirada en un cas real que va succeir a l’any 2005; a l’Eix Transversal va ser trobada morta una prostituta, que encara avui no ha estat identificada, amb un peculiar tatuatge eròtic. Aquest dibuix, casualment o no, coincidia amb el d’un altre cadàver, en aquest cas d’un home, que va ser assessinat a Darnius un parell d’anys enrere.

Aquest és l’inici de l’argument que es desplega simultàniament en dues històries: la de Pau Perellós, un escriptor que acaba de ser abandonat per la dona, i la de Paula Galkiewick, una prostituta polnesa que coneix a peu de carretera. Capdevila intenta aclarir els fets que van portar a, suposadament, la màfia polonesa, a assassinar a Paula Galkiewick, prostituta que va deixar el seu país natal precisament fugint d’aquells mafiosos. Sota la pell està disponible com a novetat aquesta setmana a la biblioteca.

 Llorenç Capdevila
Llorenç Capdevila és llicenciat en Filologia Catalana i ha conreat més el gènere històric amb la publicació de les novel·les com El color del crepuscle que va obtindre el premi Leandre Colomer a l’any 2001; O rei o res! , o Ànima de llop amb el que va aconseguir el premi El Lector de L’Odissea al 2004. També va obtindre el premi Gran Angular a l’any 2007 amb El secret del bandoler. Després de publicar diverses novel·les històriques, Capdevila prova ara amb la novel·la negra i el resultat ha estat força positiu amb aquesta història basada en fets reals on els ingredients principals són una dona morta, dos tatuatges i una obsesió.

  • Dos crims i un tatuatge.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello