Beatboxing i música electrònica a la Biblioteca

BeatboxerEl beat box o beatboxing és l’habilitat d’imitar sons amb la boca (principalment bateries o caixes de ritmes), encara que també es fa servir com a base rítmica al rap improvisat al carrer.

El beat box recrea des d’una cosa tan simple com ritmes i melodies, fins a imitacions d’instruments musicals, efectes especials o scratching, entre d’altres, podent així, dissenyar cançons estructurades amb diversos patrons rítmics i melòdics.

En el seu origen fou un estil del carrer però es va començar a difondre internacionalment als anys ’80 gràcies a beatboxers com Darren “Buffy the Human Beat Box” Robinson, Biz Markie o Razhel que va ser el primer en enregistrar un disc fet íntegrament amb beat box.

A la Biblioteca Armand Cardona volem dona a conèixer aquest element del hip hop i per això organitzem un taller per a joves a partir de 1r d’E.S.O. el proper dijous 7 d’octubre a les 18.30h. Les inscripcions ja són obertes!

Aquesta activitat vol ajudar-nos a descobrir els secrets del beatboxing i de la música electrònica més orgànica. Us convidem a participar a fer sons amb la veu, les mans o el que faci falta per anar muntant capes i capes de sons amb els que ballarem, pensarem, riurem i ens emocionarem durant una bona estona.

GuillaminoMitjançant un ordinador i les veus aprendrem tots i totes a fer música de la manera més creativa i intuïtiva. Qui havia dit que la música electrònica era només per a les discoteques?

El taller anirà a càrrec de Pau Guillamet, més conegut com a Guillamino, músic de pop i electrònica que ha editat ja tres discos en solitari i ha col·laborat amb molts artistes en altres projectes musicals.

Us deixem amb el vídeo de la cançó de Rahzel If your mother only knew, on canta i fa ritmes a la vegada.

Súper 8