CortoMaltès

Les Celtiques és novetat aquesta setmanaCorto Maltese és una sèrie de històries d’aventures desenvolupades i explicades per l’italià Hugo Pratt, que van començar a publicar-se a l’any 1967 i fins 1989, protagonitzada per un mariner.

Hugo Pratt va néixer en una localitat molt propera a la ciutat italiana de Rimini. Encara que ell mateix es considerava venecià en passar la seva infantesa en aquesta ciutat. No hi ha més que llegir un parell d’obres de l’autor per descobrir la fascinació que li produïa Venècia, segurament associada a les imatges de la seva infantesa d’aventures i imaginació viscudes a cada racó de la ciutat al costat de la lectura de llibres i còmics.

Corto Maltès va néixer a l’any 1887 a La Valeta (Malta). El seu pare era un marí britànic procedent de Cornualles i la seva mare era una gitana nascuda a Sevilla. A causa de l’origen del seu pare Corto Maltès és un súbdit britànic. La seva residència oficial és en La Antigua, a l’Antilles, però la seva residència preferida es troba a Hong-Kong.

A l’any 1992 i davant de l’èxit d’aquest personatge de còmic es va estrenar Cortomaltés: la pel·lícula on es portava una història seva de còmic al cinema: Corto Maltès a Sibèria.

El nostre personatge acudeix en ajuda de les Llanternes Vermelles, una societat secreta que ha salvat la seva vida en més d’una ocasió. Al costat de Rasputín, el seu vell amic i també enemic, es creuaran amb tota sort de societats secretes xineses, una duquessa russa tan encantadora com perversa, un home que està convençut de ser la mateixa encarnació de Genghis Khan, un aviador nord-americà i cert nombre de generals escindits.

La biblioteca disposa dels següents títols d’aquest famós personatge de còmic:

  • Les Celtiques
  • Fábula de Venecia
  • El mar de oro
  • La Balada de la mar salada
  • Corto Maltés en Siberia
  • Corto Maltés
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello