American Vampire

American VampireL’escriptor de conte famós Scott Snyder i l’artista Rafael Albuquerque realitzen una nova sèrie de còmic mensual de Vertigen amb una contribució única: el novel·lista de gran èxit de vendes Stephen King.

La nova sèrie en curs, el Vampir americà, presentarà als lectors a un nou gènere del vampir com l’espècie més muscular i viciosa de vampir amb característiques clarament americanes.

El vampir de King intenta sortir-se dels tòpics. No actua de nit ja que agafa força de la llum del sol i té ullals de serp cascavell. El seu origen no es troba en una selva fosca i frondosa: el vampir Skinner Sweet és un cowboy sociópata i malfactor als carrers polvorosas de l’antic oest.

Skinner Sweet

Allà comença la història, ideada per Scott Snyder, coautor del còmic, del primer no mort d’EUA a la que es dedica meitat de cada un dels primers lliuraments. L’altra la protagonitza Pearl Jones, una jove actriu en els anys de la Gran Depressió, el somni de la qual d’assolir l’èxit a Hollywood s’estavella en una festa on perd la seva vida per retrobar-la sota un altre semblant. A partir d’allà els dos contes s’entrellacen per passar totes les dècades de la història recent dels Estats Units.

  • Scott Snyder ens presenta American Vampire. (en anglès)
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello