Coraline, de Neil Gaiman

Aquesta tarda ens hem reunit, per darrera vegada fins el curs vinent, els nois i noies del Club de lectura juvenil de la biblioteca Joan Oliva. El temps ha passat molt ràpid i el llibre que hem comentat avui és la nostra vuitena lectura: Coraline.

Coraline_llibre

Aquest conte de terror té com a protagonista indiscutible una nena que acaba de canviar de casa. Els seus pares estan molt atrafegats i no li fan gaire cas a la Coraline. Per aquest motiu la nostra protagonista decideix explorar els voltants de la nova casa i, seguidament, el seu interior.

La nova casa té 14 portes, totes obertes excepte una d’elles. A més a més, un cop oberta, la porta no condueix enlloc. Una paret impedeix travessar-la.

La curiositat empeny la Coraline que acaba travessant, misteriosament, la catorzena porta. A l’altra banda tot sembla genial i els altres pares que hi viuen pretenen que la Coraline es quedi amb ells per sempre més.

No ha de passar gaire temps fins que la nena se’n adona que allà res no és el que sembla. I que ella no és la primera que ha caigut al parany.

A partir de llavors, haurà de demostrar el seu valor i el seu enginy per fer front a tot allò amb què anirà topant i per a tornar al món real (ella i tots aquells altres que s’hi troben retinguts).

Neil-Gaiman

 

Coraline és un conte escrit per Neil Gaiman, autor britànic nascut l’any 1960. La seva trajectòria professional va començar en el món de còmic (Sandman és la seva obra més coneguda i reconeguda en aquest gènere).

Posteriorment es va dedicar més a la novel·la, tant per adults com per a públic infantil i juvenil. El gènere fantàstic i de terror són els que caracteritzen la seva producció literària.

 

Coraline ha tingut la seva adaptació cinematogràfica, de la mà de Henry Selick.

Coraline_imatges_pel-licula

Aquest és el tràiler oficial:

Llibres

Neil Gaiman a les biblioteques de VNG.

El nois i noies del club de lectura juvenil ens tornarem a reunir a l’octubre!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl