Novetats del Centre d’Interès de Dones i Feminismes

Novetats del Centre d’Interès de Dones i Feminismes

Com cada mes, avui us fem cinc cèntims d’algunes de les darreres novetats que hem incorporat al Centre d’Interès de Dones i Feminismes.

En primer lloc:

Pussypedia: la guía total. Zoe Mendelson

Coberta del llibre Pussypedia

L’escriptora i investigadora Zoe Mendelson (Chicago, 1990) és l’autora de Pussypedia, l’enciclopèdia del pussy.

L’autora proposa una nova definició per a la paraula pussy que vagi molt més enllà de només vagina. Perquè si a tot li diem vagina, estem de fet ignorant moltes altres parts del cos, com el clítoris, la uretra, els ovaris o la vulva, per exemple.

Per aquest motiu, Mendelson proposa una nova definició més inclusiva tant pel que fa al gènere com també pel que fa al propi cos.

Pussypedia, una enciclopèdia il·lustrada per l’artista visual María Conejo, que pretén trencar tòpics.

Font: www.larousse.es

A continuació:

Érase una vez… mi endometriosis. May fait des gribouillis

Coberta del llibre Érase una vez...mi endometriosis.

La reconeguda il·lustradora May fait des gribouillis explica la seva pròpia experiència amb l’endometriosi a Érase una vez…mi endometriosis.

L’autora, en clau d’humor, descriu què suposa per a les dones patir aquesta malaltia, que fins no fa tant, ni tant sols es diagnosticava. En primera persona i a través de les seves divertides il·lustracions podrem comprendre què és l’endometriosi, quina és la simptomatologia més freqüent i quins tractaments tenim al nostre abast.

El llibre, a més a més, compta amb la participació de Marc Even, un ginecòleg obstreta especialitzat en la malaltia.

Tant si pateixes aquesta malaltia com si al teu voltant tens alguna amiga, cosina, parella o companya de feina que malauradament sí que la pateix, de ben segur que aquest llibre t’hi aclarirà dubtes. I no només això, sinó que també t’ajudarà a comprendre millor als milions de dones que hi conviuen diàriament.

  • Érase una vez… mi endometriosis. Aladí.

I per concloure aquest petit repàs, en tercer lloc tenim:

Reinventar el amor. Mona Chollet

Coberta del llibre "Reinventar el amor"

L’escriptora, periodista i editora a Le Monde Diplomatique Mona Chollet (Ginebra, 1973) és, actualment, tota una icona feminista a França.

Chollet és autora dels llibres Brujas: ¿estigma o la fuerza invencible de las mujeres? i Belleza fatal: la tiranía del look o los nuevos rostros de una alienación femenina. La darrera de les seves obres és Reiventar el amor, reconeguda amb el 44è Premi Europeu d’Assaig 2022.

En aquest nou assaig, l’autora analitza les relacions de parella heterosexual que, sostè, han estat regides per la desigualtat, la dominació i també per la subordinació.

Així doncs, l’autora fa una anàlisi de l’amor heterosexual amb una mirada feminista, aspirant a construir relacions d’igualtat d’ara endavant.

Font: www.planetadelibros.com

Recordeu que en el nostre blog hi podeu trobar tot d’informació sobre les darreres novetats de Dones i Feminismes i que a la Joan Oliva tenim un Centre d’Interès sobre la matèria. Així que no dubteu a venir i fer-hi una ullada.

Funny Girl