Tothom a la meva família ha matat algú. B. Stevenson

Tothom a la meva família ha matat algú. B. Stevenson

La novetat d’adults d’aquest mes de maig és una novel·la de gènere negre. Però en aquest cas canviem de continent… Marxem a les antípodes: Austràlia. Tothom a la meva família ha matat algú de Benjamin Stevenson és l’escollida i la que ens acompanyarà durant aquest mes.

És gentilesa de la Llibreria Llorens.

A continuació us transcrivim un fragment

La Lucy no era l’única que es preguntava si en Michael havia canviat gaire: ningú de nosaltres no l’havia anat a veure mai a la presó. No t’hauria d’estranyar que la meva invitació s’extraviés, però el cas és que, potser per vergonya o potser per encongiment, en Michael no havia volgut rebrre visites de ningú. Havia decidit que la presó seria el seu capoll i s’hi havia amagat. S’havia comunicat amb alguns membres de la família, però mai en persona. Trucades, correus electrònics. No sé si enviar els papers del divorci per correu compta com a escriure cartes, però, si és així, també va escriure cartes. El contacte, però, havia estat escàs, de manera que la seva arribada tenia una gran transcendència.

Fragment, cap. 12, pàg. 114
I quin és l’argument?
Coberta
Coberta

L’Ernie Cunningham, autor de manuals per escriure novel·la negra, denuncia el seu germà Michael a la policia. El va veure cometre un assassinat, però la família no li ha perdonat aquesta denúncia.

Decideixen reunir-se, cosa que l’Ernie odia i passar el cap de setmana en un hotel de muntanya. Volen celebrar la tornada d’en Michael perquè no veuen de fa tres anys. Però un cadàver apareix a prop de l’hotel. La policia local està sobrepassada pel cas i és l’Ernie qui decideix fer-se càrrec de la investigació per descobrir qui és el culpable. Les seves sospites apunten a algun membre de la seva família.

En Benjamin Stevenson escriu aquesta història en clau de comèdia, amb molta ironia i humor negre. És una novel·la plena de suspens i intriga, amb un seguit de personatges molt especials. Pertany a un nou tipus de narració, el cozy crime, caracteritzat per ser més amable, més acollidor, a l’estil de Jessica Fletcher i Miss Marple. Ja veuràs com t’ho passaràs d’allò més bé!

El trobaràs a l’eBiblio.

Entrevista en anglès a Benjamin Stevenson
L’autor

Benjamin Stevenson és un humorista i escriptor australià. Com a humorista forma part d’un duet format amb el seu germà: The Stevenson Experience, els quals han actuat en teatres a Melbourne i a Edinburg. També han actuat a la TV, en cadenes com ABC TV, Channel 10 o The Comedy Channel. Com a escriptor es dedica a la novel·la negra li el thriller. Va debutar amb Green Light, titol amb el qual va ser nominat al Ned Kelly Award. A aquesta van seguir Either Side of Midnight i la que us presentem avui que s’ha traduït al castellà i al català.

Esperem que aquesta nova manera de presentar el gènere negre, us agradi! I que Tothom a la meva família ha matat algú no us deixi indiferents!!

Goldfinch