Novetats d’abril de gènere negre i policíac

Novetats d’abril de gènere negre i policíac

En aquest article us volem parlar sobre algunes de les novetats d’abril de gènere negre i policíac que podeu demanar en préstec a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Iniciem el trajecte amb…

Axel de Luís Garcia-Rey

Coberta d’Axel de Luis García-Rey
Coberta d’Axel de Luis García-Rey

Aquesta novel·la és la primera que escriu Luís Garcia-Rey. El personatge principal és Axel Nash, el qual durà a terme la investigació de l’assassinat de Marcos Goya. En Goya és un presentador de la ràdio en horari de nit que té un programa molt conegut dedicat als esports i que apareix mort a ganivetades en un hotel de cites del centre de Madrid.

En aquest camí de recerca l’Axel Nash té per companya Loor Galvan, una noia que és de Toledo.

El personatge d’Axel està molt ben treballat. És un tipus dur, en aparença, i també addicte a l’acció, la qual cosa provoca en el lector la seva estima o el seu rebuig. I al seu costat, i també contraposat, el personatge femení molt més boja que ell…

L’autor

Luís Garcia-Rey, nascut a Vigo, es basa en la seva experiència personal com a periodista, feina que ell coneix molt bé. A la televisió els caps de setmana a l’edició de Deportes Cuatro i al món de la ràdio esportiva en el programa Partidazo de la COPE.

Vídeo ressenya El Búho entre libros
Continuem amb…

Un bien relativo de Teresa Cardona

[…] La cuestión es que ella siempre hablaba con un inmenso cariño de sor Carmen, la madre encargada que la sacó de ese hospital al poco tiempo de llegar. Tiempo en el que probablemente vio el infierno de Dante y el nuestro juntos… En esa época, en un hospital público, las salas albergaban a diez pacientes, o más… Con suerte había un cuarto para morir que solía estar apartado con cortinas. El cáncer era practicamente incurable, pero ya se experimentaba, y bien, con las quimios y la cirugía, con unas consecuencias, en el mejor de los casos, dolorosas. […]

Fragment, cap. 14, pàg. 132
Coberta Un bien relativo de Teresa Cardona
Coberta Un bien relativo de Teresa Cardona

Un cos apareix al camí de La Horizontal. El guàrdia Suárez notifica que tres caminaires l’han vist. Però no és un cos qualsevol, és el d’una monja i a més a més no pertany a cap de les congregacions de la zona.

La tinent Karen Blecker amb l’ajut del brigada Cano iniciarà una investigació en el passat de sor Lucía, una dona enèrgica que va dedicar la seva vida, a més de la creació, també al desenvolupament d’una moderna planta hospitalària. I això els portarà també a transitar des de les zones més riques als barris perifèrics del Madrid dels anys vuitanta.

Teresa Cardona ens parla de Un bien relativo
Seguim amb dues més…

L’assassí del Tirant de Jordi Fernando Aloy

Coberta L’assassí del Tirant de Jordi Fernando Aloy
Coberta L’assassí del Tirant de Jordi Fernando Aloy

L’Arnau Julià decideix acabar la tesi sobre Tirant lo Blanc quan ha arribat a la jubilació. Un dia i per casualitat escolta a la ràdio el cas d’un crim que hi va haver a Sants als anys cinquanta, en què la víctima va morir en un acte de crueltat extrema. A més a més a prop de l’escena del crim es va trobar un missatge que l’Arnau identifica com una referència a l’obra de Joanot Martorell.

Aquest indici li permet conèixer un criminòleg recelós que guarda informació sobre una sèrie d’assassinats comesos en èpoques i llocs diferents i que podrien estar relacionats amb l’obra de Tirant.

Tant el cas del monstre florentí com el del caníbal nipó són d’un horror extrem, però la part més rabiosa de la seva brutalitat té connotacions sexuals i és sempre post mortem, condicions que els allunyen del meu criminal, que creu en les llargues agonies com a redempció i mai, almenys fins ara, no ha recargolat els seus crims amb perversions sexuals. A part, no cal dir-ho, de la falta de citacions bíbliques i dels elements rituals que fins ara han estat comuns en els assassinats de Barcelona, Venècia, Rodes i Londres. Tot i que, no sé per què, el cor em deia que aquest crim de l’estudiant antropòfag guardava alguna relació amb el meu il·localitzable cinquè assassinat.

Fragment, cap. Dominique, pàg. 160

Libre de culpa de Charlotte Link

Coberta Libre de culpa de Charlotte Link
Coberta Libre de culpa de Charlotte Link

Kate Linville deixa el seu lloc de treball a Scotland Yard, per la qual cosa els seus companys li regalen com a comiat un cap de setmana en un balneari. Decideix anar-hi abans d’incorporar-se a la policia de North Yorkshire.

Durant el viatge en tren cap al balneari, apareix una noia a la qual persegueix un home amb una pistola. La intervenció de la Kate provoca que la bala es desviï i el desconegut aconsegueix fugir.

Uns dies més tard, una professora que passejava en bicicleta per la muntanya mor. Primer cau i després se sent un tret.

L’examen dels cartutxos en els dos successos demostren que l’arma és la mateixa. Per aquesta raó, la policia creu que els dos incidents estan relacionats i que fins i tot podrien estar comesos per la mateixa persona.

El dubte és si aquestes dues dones es coneixien?

La Kate es fa càrrec del cas sense saber, ésclar, que la seva vida corre perill.

Vídeo Libre de culpa
Altres articles sobre Charlotte Link al nostre blog Llibres i més:
I l’acabem amb…

Todos habían dejado de bailar d’Alberto Valle

La història d’Alberto Valle transcorre pels carrers de Barcelona. Un seguit de personatges, tant catalans com estrangers, omplen les pàgines d’aquesta narració. Tot un reguitzell d’addictes a les drogues, nocturns, trilers…

En Francesc Reinosa apareix mort en el seu magatzem del carrer Aragó. Sembla que l’autor és un desertor americà anomenat Jimmy. Però en és clar.

Darrere de tot això també hi ha la Pilar que només vol viure la seva vida, sense demanar permís a ningú i l’Stephen, un expert fugitiu. A més a més hi ha els germans Hall, també ianquis, amb bones idees per al Jazz i la Nancy que està enganxada a l’agulla i …

La Plaça Reial, el carrer Escudellers, el carrer Parlament i també el barri del Poble Sec són els espais on sona Jazz, Blues i les primeres notes del Rock and Roll durant l’any 1962: Jamboree, Jack’s, Jazz Colón, Kit Kat, El Tobogán, Zodiac.

Amb aquesta novel·la, l’autor va aconseguir el Premi L’H Confidencial de l’any 2022, en la seva setzena edició.

Coberta Todos habían dejado de bailar d’Alberto Valle
Coberta Todos habían dejado de bailar d’Alberto Valle

Per acabar us suggerim el visionat del programa a betevé: Rafel Vallbona i Alberto Valle, dues versions del mateix “true crime” a la Barcelona del 1962.

I finalment, què us sembla la poposta de les novetats d’abril de gènere negre i policíac? Interessants, oi?

Goldfinch