Gener de 2023 i gènere negre i policíac. 1a part

Gener de 2023 i gènere negre i policíac. 1a part

Aquest mes de gener de 2023 va ple de propostes de gènere negre i policíac. Us en fem un tastet en aquest primer article d’algunes de les novetats que us proposem!

Desconeguts en un tren. Patricia Highsmith

Imatge Patricia Highsmith
Imatge Patricia Highsmith

Dos personatges masculins, en Bruno i en Guy. El primer és un jove dropo i ple de vicis, el segon, un arquitecte emprenedor i amb ganes d’arribar lluny. Els dos homes coincideixen en el compartiment d’un tren. Com que el trajecte dura tota la nit i per passar l’estona inicien una conversa que va d’aspectes sense importància a sentiments més profunds.

Sobre l’autora teniu un article en aquest mateix blog Ara fa cent anys…Patricia Highsmith, en què trobareu molta informació sobre ella.

El libro del sepulturero. Oliver Pötzsch

Any 1893. Viena. El misteri i la venjança envolten la història que narra aquesta novel·la.

El cos d’una criada apareix al parc més important de la ciutat, el Prater. Un jove inspector de policia, en Leopold von Herzfeldt, és la persona encarregada del cas, encara que els seus companys no li donen gaire suport, ja que fa servir mètodes molt nous en les seves investigacions: la inspecció del lloc on s’ha comès el crim, l’obtenció de proves o la presa de fotografies. Però en Leopold comptarà amb l’ajut d’altres personatges molt distints: Augustin Rothmayer, el sepulturer major del cementiri central de Viena i Julia Wolf, una jove operadora de la central telefònica de la ciutat, que s’acaba d’inaugurar i a més a més amb un secret que no vol que ningú sàpiga.

Aquests tres personatges es veuran immersos en les profunditats de la glamurosa ciutat de Viena per tal de trobar l’assassí que sembra els carrers de cadàvers innocents.

L’autor
Imatge Oliver Pötzsch
Imatge Oliver Pötzsch

Oliver Pötzsch és molt conegut a Alemanya per escriure històries de ficció històrica. De les seves novel·les, s’han venut moltes còpies. És periodista de formació, però també va escriure guions de televisió abans de dedicar-se completament a l’escriptura. És descendent dels Kuisl, una de les principals dinasties de botxins del país entre els segles XVI-XIX. Aquest fet li va servir d’inspiració per a escriure la seva primera novel·la l’any 2012, La hija del verdugo, que podeu trobar al Catàleg Aladí.

La dona eterna. Pep Prieto

En aquesta novel·la, la sisena de l’autor, us trobareu que el personatge principal és l’Agnès Malivern. Una dona de mitjana edat que es dedica al periodisme lliure produint reportatges i entrevistes. Però un dia rep una trucada que no esperava: l’Aurora Ferrer, una actriu catalana dels anys cinquanta i seixanta aspirant a grans papers a Hollywood, va desaparèixer i mai més no se’n va saber res, és viva. I ara està disposada a fer una entrevista amb l’Agnès. La motivació i també la curiositat són els elements que fan que l’Agnès accepti a visitar-la al seu pis del barri barceloní de l’Eixample. Entre elles dues naixerà un fort vincle…

Tingueu en compte que d’altres dels personatges principals, siguin bons o siguin dolents, són dones fortes, decidides i compromeses. Per tant, aquesta novel·la és feminista el cent per cent. S’hi critica algunes de les càrregues que la nostra societat imposa o reclama a les dones i que a més estan ja fora de lloc.

L’autor
Imatge Pep Prieto (@PepPrieto)/Twitter
Imatge Pep Prieto (@PepPrieto)/Twitter

Pep Prieto és un escriptor gironí, cinèfil i tertulià del setè art. A més a més és molt conegut als mitjans de comunicació per parlar sobre cinema.

Així mateix és un autor que escriu a la frontera entre el que és fantàstic i el que és gènere negre.

Xavier Graset conversa amb l’escriptor, periodista i crític de cinema i televisió Pep Prieto.

Ens agradarà molt que aquestes primeres recomanacions d’aquest gener de 2023 de gènere negre i policíac hagin estat del vostre interès!
En el segon article, més!!

Goldfinch