Més novetats de Gènere Negre!

Més novetats de Gènere Negre!

Seguim amb algunes de les darreres novetats de Gènere Negre i Policíac que ja podeu agafar en préstec a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

En primer lloc, comencem amb Legado de l’escriptora Nora Roberts:

Legado. Nora Roberts

Coberta de "Legado" de Nora Roberts.

Nora Roberts és una de les indiscutibles reines de la novel·la romàntica. Escriptora d’allò més prolífica, és autora de centenars de novel·les d’aquest gènere. Tot i això, sota el pseudònim J.D. Robb ha escrit des de 1995 una quarantena de llibres de gènere fantàstic amb trets policíacs.

Ara acaba d’arribar a casa nostra una de les seves darreres publicacions, tot i que signada com a Nora Roberts, que suposa també un híbrid de novel·la policíaca i romàntica.

A Legado la protagonista és l’Adrian Rizzo, una empresària d’èxit que tot i haver tingut una infantesa una mica traumàtica ha aconseguit seguir els passos de la seva mare en el món empresarial. L’envenja sembla ser l’origen d’uns escrits amenaçants que ha començat a rebre, malgrat que els camí que estan agafant els esdeveniments la fan pensar més en una venjança. I, alhora, un seguit de crims estan tenint lloc. El passat de la protagonista torna al seu present i haurà de descobrir si tot plegat té alguna connexió.

Font: penguinlibros.com

Disponibilitat en els catàlegs:

En segon lloc, us fem cinc cèntims de la novetat de Gènere Negre i Policíac El diablo no vive en el infierno, de Franck Bouysse.

El diablo no vive en el infierno. Franck Bouysse

Coberta de la novel·la "El diablo no vive en el infierno" de Frank Bouysse.

L’escriptor francès Franck Bouysse (1965) va participar en l’edició 2022 de la BCNegra per tal de presentar els seus darrers llibres que han estat traduïts al català i al castellà. Per una banda, Nascut de cap dona, i per una altra banda, la novel·la negra El diablo no vive en el infierno.

La novetat de gènere negre i policíac és un exemple del noir rural que ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi Polar SNCF 2017.

Ambientada a les Cévennes, els protagonistes són dos homes: En Gus, un camperol solitari i el seu veí, l’Abel. Una mort inesperada serà l’inici d’un seguit de fets insòlits.

Adéntrese en este wéstern rural protagonizado por dos cowboys solitarios que viven entre las palabras y los silencios en un mundo perdido en la naturaleza. Una escritura poética repleta de metáforas y rodeada de una atmósfera fría y endiablada, bajo los secretos de unas montañas que los situarán en la cima de un precipicio que mira irremediablemente hacia el abismo.”

Àlex Martín Escribà. Pròleg de El diablo no vive en el infierno (pàgina 6)
Disponibilitat en els catàlegs:
  • El diablo no vive en el infierno. Aladí

I, en tercer lloc, i ja per finalitzar: La trama de Jean Hanff Korelitz

La trama. Jean Hanff Korelitz

Coberta de la novel·la "La trama", de l'escriptora Jean Hanff Korelitz

L’escriptora Jean Hanff Korelitz va publicar el passat 2021 la novel·la La trama, que ara arriba a casa nostra de la mà de Rocaeditorial.

La història, un thriller, farà les delícies de tots aquells a qui agrada llegir sobre el món dels llibres i dels escriptors. I, per què? Doncs perquè la història va sobre un escriptor, en Jacob Finch Bonner, que després d’un únic èxit editorial fa anys que ni escriu, ni molt menys publica, res. Aquesta promesa de l’escriptura, que sembla haber quedat en no-res, ara treballa fent-ne classes. La mort prematura d’un dels seus alumnes, l’Evan Parker, que havia compartit amb el seu professor la trama de la novel·la en què treballava li proporciona un camí perillós: publicar com a seva la novel·la de l’Evan.

Així doncs, en Jacob ara assaboreix la glòria que durant anys semblava defugir la seva trajectòria literària…tot i que el mèrit no sigui seu. Però, qui ho sap que no n’és ell l’autor? Ningú?

No deixis de llegir aquest thriller sobre el món dels escriptors, els plagis i els egos narratius.

Jean Hanff Korelitz és autora de Tú ya lo sabías, que HBO ha portat a la petita pantalla en forma de minisèrie sota el títol de The Undoing, protagonitzada per Nicole Kidman i Hugh Grant. Així mateix, l’autora ja està treballant en l’adaptació televisiva de La trama, que estarà protagonitzada per Mahershala Ali.

Primeres pàgines de “La trama”. Font: rocalibros.com
Disponibilitat en els catàlegs:

Funny Girl