El cas Alaska Sanders. Joël Dicker. Emociona’t…

El cas Alaska Sanders. Joël Dicker. Emociona’t…

Aquest mes de juliol de 2022, us proposem la lectura d’El cas Alaska Sanders de Joël Dicker. Una història emmarcada dins del gènere negre i policíac.

Gentilesa de la Llibreria Llorens.

Si us va agradar La veritat sobre el cas Harry Quebert, aquesta no us deixarà gens indiferent, ja que ens trobem amb el mateix cas després de deu anys.

Coberta
Coberta

Cada segon dimarts de mes, la nostra associació Llibertat per a Eric Donovan es reuneix davant la presó de l’estat de Nou Hampshire on està tancat l’Eric. Va ser una proposta meva fa dos anys, la Lauren hi va estar d’acord, i funciona bastant bé. Ens cal mobilitzar l’opinió pública per fer conèixer el cas de l’Eric i contribuir a revisar el sumari. És, per desgràcia, la sistuació clàssica dels errors judicials: sense pressió, les autoritats no faran res.

Fragment, pàg 282

Som a Nou Hampshire, en un petit poble anomenat Mount Pleasant. Alaska Sanders, una forastera que havia arribat no feia gaire temps, apareix morta al costat d’un llac. La investigació s’acaba de pressa i el cas s’arxiva ràpid.

Després d’onze anys el cas es reobre. Som a l’any 2010. Perry Gahalowood, el sergent de la policia estatal de Nou Hampshire havia viscut convençut que havia resolt aquell crim, però tot canvia quan rep una carta anònima que el confon: i si la pista que va seguir no era la veritable? De nou, el seu amic Marcus Goldman, reconegut pel seu èxit amb La veritat sobre el cas Harry Quebert, li donarà un cop de mà.

La població d’aquest petit llogaret, però, ja veu els fantasmes que en un passat van ocupar els seus espais vitals, entre els quals el d’en Harry Quebert.

La trilogia

Aquesta història tanca la publicació d’una trilogia dedicada a l’escriptor /personatge Marcus Goldman. Per ordre de publicació el primer llibre que l’obre és La veritat sobre el cas de Harry Quebert i la tanca El llibre dels Baltimore, que és el tercer de la trilogia. Per tant, El cas Alaska Sanders, és el segon que conforma la trilogia i el darrer a sortir publicat.

Vídeo de la llibreria La casa del libro

I per què això? Doncs la resposta de Joël Dicker és que no es pensava que el primer, La veritat sobre el cas de Harry Quebert, tingués tanta acceptació, i no va voler aprofitar-se d’aquesta situació i seguir amb el segon. No va voler caure en el parany de la fama. I aquesta és la raó per la qual va escriure altres històries.

Al Catàleg Aladí i també a l’eBiblio trobareu les seves novel·les.

Goldfinch