Cinquena edició del Premi Menjallibres

Cinquena edició del Premi Menjallibres

La nova edició del Premi Menjallibres engega motors!

Aquesta acció de promoció lectora organitzada per la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i el Servei d’Educació de l’IMET portarà a terme la seva cinquena edició.

El Premi Menjallibres de Foment a Lectura per a Joves s’adreça a tots els estudiants de 1r a 4t d’ESO de Vilanova i la Geltrú.

Així doncs, l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat, que participa de forma voluntària en el projecte, llegirà les obres finalistes seleccionades, tindrà l’oportunitat de conèixer i parlar amb els seus autors i seran els encarregats d’escollir, a través dels seus vots, l’obra guanyadora.

Les obres finalistes de l’edició del curs 2021/2022 són les següents:

Primer i Segon d’ESO

  • El famosíssim catàleg de Walker and Dawn de Davide Morosinotto (Viena Edicions): (Aladí) i (eBiblio)
  • El cercle escarlata de César Mallorquí (Edebé): (Aladí) i (eBiblio)
  • La marca del lleó de Núria Pradas & Glòria Sabaté (Fanbooks). (Aladí) i (eBiblio)

Tercer i Quart d’ESO

  • Digueu-me Ju de Muriel Villanueva (Lluna Roja / La Galera): (Aladí) i (eBiblio)
  • Sense codi de barres de Ruth Tormo (Fanbooks): (Aladí) i (eBiblio)
  • Nascuts per ser breus de Toni Mata (Lluna Roja / La Galera): (Aladí) i (eBiblio)

Aquestes obres han estat seleccionades pels Grups Promotors, formats per dos representants del professorat i dos representants de l’alumnat de centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere.

Per seleccionar les obres finalistes el grup promotor tracta de conjugar llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors i oferir una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual.

Premi Menjallibres 2021-2022
Premi Menjallibres 2021-2022

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, XBMVNG). No seria possible, però, sense l’aposta ferma de tots els centres d’educació secundària obligatòria públics i concertats. Tots tenen un paper rellevant en la posada en marxa i desplegament del premi.

Paral·lelament al desenvolupament del Premi de Foment Lector es farà un Concurs de Booktràilers en el qual podran prendre part tots els estudiants que hi participen.

Per a aquest concurs, comptem amb la participació del Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i Rodalies RENFE, el cinema del Círcol Catòlic i també la plataforma Filmin que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.

Si voleu més informació, podeu trobar-la al web del Premi Menjallibres.

Funny Girl