Madame Bovary i Joc brut CLFCatalà

Madame Bovary i Joc brut CLFCatalà

En les dues darreres sessions del club de lectura fàcil en català de la biblioteca Joan Oliva i Milà s’han comentat dues històries completament diferents. Madame Bovary i Joc brut CLFCatalà.

Madame Bovary. Gustave Flaubert

Coberta Madame Bovary
Coberta Madame Bovary

A la sessió del mes de maig la protagonista va ser Emma Bovary. La noia que somnia a trobar el marit meravellós, però se n’adona que res és com el que s’escriu a les novel·les que ha llegit.

‘Quan Emma coneix Charles Bovary, un metge de poble, pensa que viuran una gran història d’amor. Però després de casar-se, Emma es desenganya, el matrimoni no és com es pensava. Ella vol luxe, passió, aventures… Emma buscarà en altres homes allò que el seu marit no li dona: un amor passional, com el de les novel·les que llegeix. Però, finalment, serà feliç Madame Bovary?’

Per fi havia aconseguit la felicitat, la febre de passió que tant havia desitjat. Per fi era com les enamorades dels llibres. Al mateix temps, sentia una satisfacció de venjança. Havia patit molt! Però ara triomfava i assaboria l’amor sense cap remordiment.

(…)

No era feliç. No ho havia estat mai. Per què era impossible trobar un home fort i bell, apassionat i refinat alhora? Per què darrere dels somriures s’amagava l’avorriment? Per què després del plaer arribava sempre l’enuig, el desig d’una emoció encara més intensa? La recerca no valia la pena. Tot era mentida.

Fragments de Madame Bovary

Madame Bovary és una novel·la que forma part del gènere romàntic i constitueix un referent per al moviment del realisme.

Al Catàleg Aladí, el trobareu.

Comentaris

És una història que ha agradat molt perquè reflecteix els dubtes, les pors i les angoixes que són tan comunes i atemporals. Una de les assistents va comentar que l’havia llegit quan era jove i ara en aquesta segona vegada la seva percepció de la protagonista és completament diferent. En aquests moments de maduresa ha entès més el seu sofriment i la seva manera de veure la vida de casada.

Joc brut. Manuel de Pedrolo

Coberta Joc brut
Coberta Joc brut

‘És una novel·la curta que tracta del desig del protagonista, en Xavier, per la Juna, i de l’ambició d’ella de pujar socialment a través dels diners.

Joc brut és una novel·la que pertany al gènere negre i políciac. El protagonista, en Xavier, s’enamora perdudament de la Juna, que li demana que mati el seu oncle. Però el que ell no sap és que la mentida i el misteri envolta tot l’entramat que munta la Juna. Ho descobrirà? Si llegiu la novel·la trobareu la resposta!

Tot d’una, jo vaig deixar de sentir la ràbia. A punt de plorar, em vaig sentir més tendre que mai. Una veu dintre meu em deia que la Juna era meva. I ens vam quedar allà on érem mentre la nit avançava. Finalment vaig acceptar la seva proposta assassina…

Fagment de Joc brut

Trobareu aquesta magnífica història al Catáleg Aladí i a l’eBiblio.

En aquest mateix blog hi ha altres articles sobre Manuel de Pedrolo que us poden interessar:

Comentaris

logo club lectura fàcil català - Madame Bovary i Joc brut CLFCatalà

Els clubaires no han pogut assistir a aquesta darrera sessió de la temporada, per la qual cosa no s’ha dut a terme. De tota manera, desitgem que l’entrada al gènere negre per mitjà d’aquesta història d’en Xavier i la Juna us hagi agradat!

Esperem que Madame Bovary i Joc brut CLFCatalà, siguin del vostre interès i us emplacem al setembre!

Bon estiu!

Goldfinch