Dues novel·les de gènere negre. Massimi i Silva

Dues novel·les de gènere negre. Massimi i Silva

Avui et parlarem de dues novel·les de gènere negre. Massimi i Silva.

En primer lloc, El ángel de Múnich de Fabiano Massimi i a continuació, La chica nueva de Daniel Silva.

El ángel de Múnich de Fabiano Massimi

Coberta: El ángel de Múnich
Coberta: El ángel de Múnich

La història transcorre a Munic. És l’any 1931. Els nazis encara no han guanyat les eleccions, però falta poc. Els comissaris Siegfried Sauer i Mutti Forster intenten passar el seu torn d’un avorrit dissabte el millor que poden, quan el director de la policia criminal els avisa d’un esdeveniment ocorregut en l’habitatge d’Adolf Hitler. La seva neboda, Geli Raubal, ha estat trobada morta. Sembla que tot sigui un suïcidi, però en Sauer no n’està convençut.

Alguns testimonis es contradiuen i la petita esvàstica que la jove portava penjada al coll ha desaparegut. És el mateix Hitler qui demana a Sauer que trobi el culpable, mentre van apareixent notes signades amb una misteriosa H.

Aquesta novel·la s’ha convertit en la número u de vendes a Itàlia. Basada en fets reals, Fabiano Massimi ha estudiat durant bastants anys fonts inèdites sobre l’estreta relació entre Hitler i la seva neboda. Aquesta relació va esdevenir tan malaltissa que ell no li va permetre a Geli tenir cap relació amorosa amb ningú més.

És, per tant, un thriller literari, la trama i les personalitats històriques del qual van estar a punt de canviar el rumb de la història.

Sauer recordaba la primera vez que había oído hablar a Adolf Hitler, en un mitin callejero bajo la vigilancia de la policía. Recordaba la potencia de su voz metálica, que caía sobre la multitud igual que el granizo, y sobre todo la vehemencia con la que hablaba de destino, de camino inexorable, de voluntad superior; …

Fragment de ‘El ángle de Múnich’ de Fabiano Massimi

L’autor

Fabiano Massimi

Foto: Fabiano Massimi
Foto: Fabiano Massimi

Massimi es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Bolonya, però ha treballat com a col·laborador a la premsa escrita La Stampa i L’Unità. És consultor per a algunes de les principals editorials italianes, en les quals exerceix d’editor i traductor de narrativa anglesa i d’assaig.

Amb la novel·la inèdita policíaca El Club Montecristo va guanyar el Premi Tedeschi l’any 2017.

La que et presentem avui és la seva segona novel·la, que pots trobar al Catàleg Aladí i a l’eBiblio.

La chica nueva de Daniel Silva

L’autor

Daniel Silva

Daniel Silva - Dues novel·les de gènere negre. Massimi i Silva

En aques cas, el llibre que et presentem és d’un escriptor ja molt conegut als Estats Units. Daniel Silva és número u de la llista de best sellers de The New York Times i moltes de les seves històries han estat editades en molts països i traduïdes a molts idiomes.

Segons Carlos Galindo, El País

“En las novelas de Silva está la realidad del mundo convulso en el que vivimos. Y mucho espectáculo, que de vez en cuando no está mal.”

Començà a escriure com a periodista per a diferents mitjans, però després de treballar com a corresponal al Caire i tornar als Estats Units, publicà la seva primera novel·la Juego de espejos l’any 1996. Atès el gran èxit va decidir allunyar-se de tot i dedicar-se a escriure.

Al Catàleg Aladí tens:

A l’eBiblio pots trobar: La Viuda negra

Coberta: La chica nueva
Coberta: La chica nueva

El llibre

Suïssa. Una nena acompanyada per una escolta arriba cada matí a un exclusiu col·legi privat suís. Es diu que és la filla d’un ric empressari. Però de qui és filla és del príncep hereu d’Aràbia Saudita, Jalid bin Hohamed, personatge objecte de dures crítiques ja que molts governs l’impliquen en l’assasinat d’un periodista disident.

Però quan la seva filla és segrestada recorre a l’únic home que és capaç de trobar-la, en Gabril Allon, cap del servei d’intel·ligència israelita.

Cuando se trata con secuestadores, ya sean delincuentes comunes o terrorista, es costumbre que el negociador escuche sus demandas. Pero eso supone que el negociador tiene algo que ofrecer a cambio de la liberación del rehén: dinero, por ejemplo, o un compañero de armas encarcelado.

Fragment de ‘La chica nueva’ de Daniel Silva

Basada en el fet real de l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi al consulat saudí d’Istambul, Silva construeix una trama en la qual demostra no tenir por a apuntar amb les seves pàgines a més d’una persona.

Esperem que aquestes dues novel·les de gènere negre que t’hem proposat t’agradin!

Goldfinch