Recomanacions per als més petits

Recomanacions per als més petits

Llibres infantils a les biblioteques

A pocs dies de la tornada a l’escola, els nens i nenes poden agafar en préstec alguna de les novetats que hem incorporat a les biblioteques de Vilanova. N’hi ha per a totes les edats i per a tots els gustos. Us convidem a fer-hi una ullada!

Per a infants fins a 6 anys:

Les coses que se’n van. Beatrice Alemagna

Coberta del llibre Les coses que se'n van, de Beatrice Alemagna.

Comencem amb un àlbum il·lustrat de Beatrice Alemagna: Les coses que se’n van.

A la vida hi ha moltes coses que se’n van. Que es transformen, que passen. Així comença aquest original i preciós àlbum que ens ensenya d’una manera senzilla els canvis vitals i ens fa reflexionar sobre el pas del temps.

Beatrice Alemagna, a través de les il·lustracions, descriu situacions i emocions quotidianes com ara anar a dormir i despertar-se. O, com per exemple, els dies de pluja, els polls, el mal humor o la por. En definitiva, ens recorda allò que se’n va i allò que es transforma, però sobretot allò que no marxa MAI

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Les coses que se’n van (Aladí)
  • Beatrice Alemagna a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú (Aladí)

Mi pequeña fábrica de cuentos. Bruno Gibert

Coberta del llibre Mi pequeña fábrica de cuentos.

D’entre els beneficis dels contes no només hi ha el fet de ser una porta al desenvolupament de la imaginació i a la creativitat, sinó també la seva influència a l’hora de potenciar la capacitat d’ús del llenguatge.

Aquest divertit llibre infantil ens convida a jugar amb les paraules i a crear una infinitat d’universos imaginaris, estranys, divertits i poètics. Per tot això, esdevé una magnifica eina per despertar la imaginació i practicar l’expressió oral i l’escriptura imaginativa.

A partir de 21 petites frases de l’autor Bruno Gibert,  els nostres infants poden fabricar ni més ni menys que 194481 contes!

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Mi pequeña fábrica de cuentos (Aladí)
  • Bruno Gibert a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú (Aladí)

Per a nens i nenes de 7 a 10 anys:

Mortina: El llac misteriós. Barbara Cantini

Coberta del llibre Mortina, el llac misteriós

La Mortina és una nena, però no s’assembla massa a les altres nenes. Ella no s’hi nota res de diferent, tot i que sí que és cert que la seva pell no és ben bé igual que la de la resta de nenes…és més aviat pàl·lida. Vaja, un pàl·lid tirant a gris…El que la Mortina té de diferent és que és una nena zombi!

Viu amb la seva tieta Agonia a la Vil·la Decadent i té un gos que es diu Musti, un gos que no acabem de saber si està viu o mort.

Aquest és el  quart títol de la col·lecció Mortina, en què la protagonista haurà d’aconseguir salvar la casa d’estiueig dels seus tiets ja que l’han posada a subhasta perquè diuen que no hi viu ningú.

Una novel·la a tot color, curta i divertida per a aquells infants que ja comencen a llegir de manera autònoma. Les històries d’aquesta col·lecció  són divertides i enganxen des del principi i, a més a més, les il·lustracions són d’allò més originals.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • El llac misteriós (Aladí)
  • Barbara Cantini a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú (Aladí).

D’altres recomanacions…

Seguim amb els llibres infantils acabats d’arribar a les biblioteques amb un parell de recomanacions més: En primer lloc, Geografia davall del melic i, en segon lloc, Teatre amb minúscules.

Geografia davall del melic. Valentín Coronel

Coberta del llibre Geografia davall del melic

Aquest és un llibre que parla de sexualitat.

En un moment de la història en què hi ha de tot –youtubers, influencers i amistats canalles- resulta sorprenent la desinformació sexual que existeix entre la gent jove i no tan jove…

L’autor, Valentí Coronel,  i la il·lustradora, Cristina Picazo, responen sense tabús, facilitant-ne informació i amb humor els dubtes reals més freqüents entre els adolescents d’avui en dia.

S’endinsa en els territoris propers de la geografia més divertida i menys estudiada com és el cos de cadascú perquè, per conèixer els altres, primer cal començar per un mateix!  Endavant…

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Geografia davall del melic (Aladí)

Teatre amb minúscules. Teresa Broseta

Coberta de Teatre amb minúscules: obres curtes per a xiquetes i xiquets

Els beneficis del teatre per als nens i nenes són molts i molt variats. Per una banda, assistir a obres de teatre estimula en els petits la capacitat d’imaginar i de gaudir de les emocions. I d’altra banda, fer teatre ajuda a l’expressió, la socialització, la seguretat i enfortir l’autoestima al mateix temps que fomenta en els petits el treball en equip.

Aquest llibre ens presenta un recull d’obres teatrals divertides i senzilles que tracten temes propers com, per exemple, les estacions de l’any, el respecte a la natura o la convivència… obres que són perfectes per ser llegides, treballades i representades a l’aula, mentre que els infants aprenen de la millor manera possible: jugant! Així doncs…Que comenci l’espectacle!

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Teatre amb minúscules : obres curtes per a xiquetes i xiquets (Aladí)
  • Teresa Broseta a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú (Aladí)

A tall d’exemple, us hem ofert una petita mostra de les novetats infantils. No dubteu a venir i agafar-les en préstec! A més a més, en el nostre blog, hi podeu trobar molta informació dirigida als més petits.

Funny Girl