Lectures juvenils

Lectures juvenils

Lectures juvenils a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú

El públic juvenil pot trobar lectures i més lectures al seu gust a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú A més a més, en el nostre blog, tenim un espai reservat per als joves amb propostes lectores de tot tipus. Si feu clic aquí, hi podreu fer una ullada.

Avui, a Llibres i més, us farem cinc cèntims de dues de les darreres novetats juvenils que hem incorporat a les biblioteques de Vilanova i que ja podeu agafar en préstec.

El ramat perillós. David Nel·lo

Coberta de la novel·la El ramat perillós

L’escriptor David Nel·lo és l’autor d’El ramat perillós, la novel·la juvenil que us presentem en primer lloc. Nel·lo és escriptor, traductor i músic. Tot i que escriu per a tots els públics (la seva darrera novel·la per a adults, Les amistats traïdes, va ser Premi Sant Jordi l’any passat), està especialitzat en literatura infantil i juvenil.

La protagonista d’El ramat perillós és la Blanca, una professora d’institut vocacional que, tot just a punt de jubilar-se, ens explica la seva trajectòria com a docent d’adolescents durant molts anys.

La Blanca ens parla dels encerts, dels errors i de com intentar trobar l’equilibri entre la comprensió i la disciplina. Si bé és un fet complicat, resulta essencial per a la seva professió.

El llibre també ens convida a la reflexió sobre el  sistema educatiu, arran d’un conflicte en una classe que està fent la Blanca. Obre un debat al voltant dels bons professors i d’aquells altres que només ensenyen, sense preocupar-se pels seus alumnes.

És una lectura realista, curta i  d’estil àgil,  però alhora hi trobem fragments que donen peu a reflexions que poden despertar interessants debats a l’aula com l’assetjament, la incomprensió i l’adolescència. Fins i tot la lectura ens pot servir perquè els mateixos alumnes es posin a la pell dels professors.

Feu clic aquí si voleu llegir les primeres pàgines.
Disponibilitat en els catàlegs:

Seguim amb més lectures juvenils a les biblioteques de la ciutat.

L’impostor de Viena. Pol Castellanos

Coberta de la novel·la per a joves L'impostor de Viena

En Bruno viu en un petit poble d’Itàlia amb la seva mare adoptiva. Quan esclata la Primera Guerra Mundial, la seva mare és assassinada per un general que busca alguna cosa a casa seva. En Bruno aconsegueix trobar aquest objecte tan preuat i, gràcies a l’ajut d’un mag que l’amaga a la seva caravana, aconsegueix fugir d’allà.

Així comença aquest llibre ple d’aventures, intrigues i amb tocs de novel·la històrica. La novel·la està ambientada en una Europa en guerra, tema poc utilitzat en novel·la juvenil.

No obstant això, aquesta novel.la tracta en gran mesura del poder i la honestedat, de superar els errors dels nostres avantpassats i també dels horrors de la guerra i del perill de l’ambició sense límits.

Disponibilitat en els catàlegs:

Funny Girl