Dia del llibre i la rosa. Novetats infantils

Dia del llibre i la rosa. Novetats infantils

Ara fa uns dies, us vam presentar les novetats d’adults que les biblioteques de Vilanova hem preparat per al dia del llibre i la rosa. Però no penseu que no hi hem pensat en els petits de la casa! Avui dediquem el nostre blog a les novetats infantils.

I1, per als més petits de la casa

A la recerca de la flor milesclats daurada. Benjamin Flouw

coberta llibre a la recerca de la flor milesclats daurada - Dia del llibre i la rosa. Novetats infantils

En Guillot és un enamorat de la natura. Li agrada molt passar l’estona entre plantes i llibres de botànica.

Un dia descobreix una flor misteriosa : la milesclats daurada, una planta poc comuna que molt poca gent ha vist.

En Guillot ho té clar… l’endemà l’anirà a cercar!

Una història que ens parla de l’energia dels boscos i les plantes, la bellesa de les muntanyes i de l’amistat, però, sobretot de saber cuidar la nostra natura.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • A la recerca de la flor milesclats daurada (Aladí)

On mengem avui? Sebastià Serra

Coberta del llibre On mengem avui

Un llibre de cartró ple de sorpreses que ens convida a conèixer altres cultures i tradicions a través de plats deliciosos.

La pizza, el cuscús, el sushi, l’hamburguesa. Mmmmm….que bo! Trieu el vostre menú favorit!

Disponibilitat en els catàlegs:

El llibre dels Gnoms. Marciej Szymanowicz

Coberta El llibre dels gnoms

Gnom vol dir esperit de la terra. Però els gnoms no són follets, mai s’hi han de confondre. Els Gnoms són uns personatges fantàstics que viuen al bosc i quasi ningú no els ha vist mai, és per aquest motiu que l’estudi dels seus costums presenta moltes dificultats.

Aquest llibre que us presentem és molt valuós ja que a les seves pàgines s’hi amaguen molts secrets i dades interessants sobre aquestes “persones en miniatura”. Per exemple, on viuen, com viatgen, quins esports practiquen i, fins i tot, la seva anatomia.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • El Llibre dels gnoms (Aladí)

Vides secretes : la vida és salvatge. Gemma Capdevila

Coberta del llibre Vides secretes

El món s’alenteix i la nit s’estén sobre les muntanyes, els rius i els oceans i aixopluga les vides secretes d’esperits salvatges, fugitius furtius de la mirada dels humans.

Així comença aquest espectacular àlbum il·lustrat que ens parla de la bellesa de la natura.

Deixeu-vos portar per les il·lustracions i les paraules…un relat dolç, salvatge i hipnòtic.

Disponibilitat en els catàlegs:

I2, continuem amb més novetats infantils, ara per a més grandets…

La trena o el viatge de Lalita. Laetitia Colombani i Clémence Pollet (il·lustradora)

Com cada matí, la Smita desenreda els cabells de la seva filla Lalita. No se’ls ha tallat mai. A l’Índia, les dones conserven molt de temps els cabells de naixement, de vegades tota la vida. Separa la cabellera en tres parts i les entrellaça per fer-ne una trena.

Coberta de La trena o el viatge de la Lalita

Però avui no és un dia com els altres. Avui és el primer dia que la Lalita anirà a col.legi!

L’escriptora Laetitia Colombani ha volgut compartir la història indiana de la seva novel.la La Trena amb els lectors més petits. Juntament amb la il.lustradora Clémence Pollet, han publicat aquest preciós àlbum que tracta de la lluita contra les discriminacions cap a les dones i sobretot de l’emancipació.  L’afany d’una mare pel futur de la seva filla.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • La Trena o El viatge de Lalita  (Aladí)

El Nen que criava dracs. Andy Shepherd i Sara Ogilvie (il·lustradora)

Coberta d'El nen que criava dracs

En Thomas, el protagonista d’aquest llibre, ens explica una cosa molt i molt curiosa:

Quan la gent em pregunta què fem créixer a l’hort de l’avi, crec que esperen que la resposta siguin cogombres, tomàquets o mongeteres. No crec que esperin que la resposta sigui DRACS. Però és el que passa. S’hi crien DRACS. I una cosa sí que us puc dir: donen molta, però molta més guerra que els cogombres

Després de descobrir aquest fet, en Thomas tindrà el seu propi drac: En Fulgor.

A partir d’aquí, en Thomas descobrirà que la vida amb el Fulgor serà molt i molt divertida….però també molt imprevisible!

Disponibilitat en els catàlegs:
  • El Nen que criava dracs (Aladí)

I3, per a nois i noies d’11 a 13 anys

Dunes: diari d’un altre estiu. Muriel Villanueva

Coberta Dunes

Sovint qüestionem la validesa de les segones parts, però en aquest cas, no creiem que ens trobem davant de la segona part del llibre Duna, sinó una bona manera de respondre a la curiositat de saber més de la seva protagonista.

Han passat dos anys des que la Duna va començar a escriure el seu diari. Ara ja té 14 anys i s’entén millor a ella mateixa. La seva amistat amb el Max ha madurat i els sentiments d’amor entre tots dos es comencen a complicar. A més a més, la mare consolida la seva relació amb el Manel i l’avi, per la seva banda, tornarà a descobrir l’amor…

En aquest diari d’un altre estiu, Duna s’adona que créixer implica varies coses. Però també que l’actitud davant la vida pot marcar una gran diferència pel que fa a les conseqüències d’allò que ens passa i sentim.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Dunes : diari d’un altre estiu (Aladí)

I per acabar, cinc cèntims de les novetats infantils sobre coneixements

Quant mesura?. Mireia Trius i Òscar Julve (il·lustracions)

Coberta del llibre Quant mesura?

Quant són 50Kg ? Quant és 1 mil·límetre quadrat? Quant triga una abella a pondre 3000 ous?

No sempre és fàcil que els infants entinguin conceptes associats a les mesures. Tot i la dificultat, aquest llibre els ajudarà, mitjançant les imatges, a comprendre les magnituds comparant unitats amb objectes o fent servir, per exemple, situacions de la vida real que coneixen i que els són familiars.

Així doncs, no el podeu deixar de llegir!

Calle Babel, nº 10. Felicita Sala

Coberta de Calle Babel, número 10

Quina bona olor que surt de l’edifici  número 10 del carrer Babel…

Aquest és un edifici com qualsevol altre habitat per gent de diferents parts del món que s’afanyen a preparar un plat propi de la seva cultura per compartir-lo amb els altres veïns en una gran taula al pati col·lectiu.

Un llibre que ens parla de la integració , però des d’una òptica molt original com és la cuina. Ens ensenya a valorar l’aportació d’altres cultures i de crear comunitat. No hi veiem banderes ni explicacions del país de la recepta que s’hi elabora, només una bon àpat i una excel·lent companyia. Busca una cadira  i agafa un plat. Tothom hi és benvingut!

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Calle Babel,  10 : recetas del mundo para compartir (Aladí)

El profesor Astro Cat en las profundidades del océano. Dominic Walliman i Ben Newman (il.lustracions)

Coberta de El profesor Atro Cat en las profundidades del oceáno

Amb el professor Astro Cat hem explorat l’Univers, el món de la física i, fins i tot, cada part del nostre cos. Ara ens convida a conèixer els secrets de les profunditats dels oceans.

Dominic Walliman i Ben Newman  tornen a unir la ciència i la il·lustració per ensenyar-nos un món aquàtic ple de vida i secrets.

Ens faran visitar la fossa de les Marianes, les illes Galápagos i les terres més fredes de l’Àrtic. I no només això, sinó que també ens explicaran que la vida va començar al mar, veurem els hàbitats de les profunditats marines i els propers a la costa, alhora que ens faran reflexionar sobre com poden contribuir a salvar l’ecosistema marí, que ara mateix està força amenaçat per les accions humanes.

De ben segur que entre totes aquests novetats infantils, n’hi trobaràs alguna al teu gust. Per aquest motiu, estem segurs que no les podràs deixar passar! T’esperen a les biblioteques de Vilanova!

Funny Girl