I van viure feliços per sempre més. L’amor…

I van viure feliços per sempre més. L’amor…

La novetat d’aquest mes de juliol és un meravellós àlbum il·lustrat per Isabella Grott i textos de Valter Fogato que parla sobre l’amor. L’amor en el regne animal existeix… i van viure feliços per sempre més.

Coberta I van viure feliços 780x1024 - I van viure feliços per sempre més. L'amor...

Hi ha molts animals que quan s’emparellen és per sempre més amb el mateix mascle o femella i passen tota la vida junts.

Festeig

Qui comença el festeig? Primerament, els mascles per cridar l’atenció de les femelles tenen uns rituals sorprenents: emeten senyals visuals, auditius i químics. A continuació les femelles, en ser més selectives, avaluen els mascles i decideixen quin serà el seu company sexual i el pare dels seus descendents.

Detall
Detall

Aquests animals són els protagonistes d’aquest àlbum il·lustrat. Un llibre que és un veritable himne a l’amor, ple de tendresa, d’ironia i de color.

Parelles

Primerament, les aus de la coberta són els agapornis, en grec antic ἀγάπης ὄρνις [agapes ornis], que vol dir au de l’amor. Aquestes parelles creen uns forts vincles, el mascle i la femella passen molt de temps junts i amb freqüència s’arreglen les plomes mútuament i s’arrauleixen junts. Es coneixen vulgarment com els inseparables.

Continuem amb la parella més bufona del mar!! Els cavallets de mar es festegen entrellaçant les seves cues i amb un ball a l’aigua, desplaçant-se amunt i avall fins que el mascle fecunda la femella.

I què tenen d’especial? En primer lloc, la femella té els ous i es fecunden, en segon lloc aquesta els diposita a la bossa del mascle, i finalment, serà aquest qui alliberarà els petits cavallets quan sigui el moment.

En aquest cas és el mascle qui porta els ous fecundats de la femella a la seva bossa! No us ho pensàveu, eh! Extraordinari, oi? I entre les quatre i cinc setmanes neixen els petitons.

No us podeu perdre aquest himne a la convivència… i van viure feliços per sempre més us agradarà de debò!

Goldfinch