Lectures recomanades a Llegir té premi.

Lectures recomanades a Llegir té premi.

Ara fa uns dies, des del blog de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú us anunciàvem l’activitat Llegir té premi, dirigida a joves lectors d’entre 8 i 16 anys. Qui hi hagi fet una ullada al web, haurà vist que les biblioteques participants tenen un paper molt actiu en aquesta acció a través dels bibliotecaris i bibliotecàries tutors. Doncs bé, des de la Joan Oliva i l’Armand Cardona, les nostres bibliotecàries tutores han anat per feina i ja han preparat algunes prestatgeries farcides de recomanacions. Us oferim una mostra de les lectures recomanades a Llegir té premi a continuació:

Lectures recomanades a Llegir té premi Prestatgeria “Vivències”

La ràbia. Lolita Bosch
Coberta del llibre La ràbia

El bullying, també denominat assetjament escolar, és un problema important dins la nostra societat.

En aquestes pàgines, l’autora fa un exercici difícil i valent tot explicant el que va viure durant un període de la seva infància. El seu objectiu és superar el que va patir i, alhora, ajudar també a aquells que ho estan patint. Però també fa un reclam a la importància de la denúncia per tal d’aconseguir que tota la gent que calla i fa com si res trenqui el silenci que encobreix els assetjadors.

És un llibre diferent que barreja el relat, la reflexió sobre l’assetjament i una investigació periodística que va fer durant la redacció de la llibre. És una novel·la colpidora, dura, per reflexionar ….escrita amb Ràbia. Potser més que una novel·la de ficció és una realitat.

Disponibilitat en els catàlegs:
La distància fins al cirerer. Paola Peretti
Coberta del llibre La distància fins al cirerer

La Mafalda sap que la seva vista té data de caducitat : sis mesos.

La seva unitat de mesura per saber a quin ritme hi deixa de veure és la distància que la separa del cirerer que hi ha al pati de l’escola. A mida que van passant els dies, s’ha d’anar posant més a prop per veure’l. Així que la Mafalda decideix fer una llista de coses que li agradaria fer mentre encara s’hi vegi.

L’autora d’aquest llibre s’ha inspirat en la seva pròpia malaltia. És una novel·la plena de sensibilitat, valentia i molt coratge amb alguns moments tristos en què es reflecteix la injustícia de la situació que està vivint la Mafalda.

Però també és una novel·la bonica, de lectura àgil i positiva que ens fa adonar-nos que hi ha coses que són realment importants i que no depenen de la nostra visió.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • La distància fins al cirerer (eBiblio)
  • La distància fins al cirerer (Aladí)
Noel et busca. Àngel Burgas
Coberta del llibre Noel et busca

L’Enric es desperta a l’hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Per què un desconegut li escriu una nota que diu: “Noel et busca”?

Així comença aquest thriller basat en un fet real que va passar a Anglaterra l’any 1993 quan dos nens de 10 anys van segrestar i assassinar-ne un altre.

El cas va sacsejar la societat anglesa que va lluitar per rehabilitar i reinserir els dos assassins a la societat, canviant-los la identitat i fent-los passar per un llarg procés de readaptació.

El llibre està escrit en primera persona, és de lectura dinàmica i utilitza un vocabulari fàcil. Tot això ajuda a entrar en aquesta història que aborda temes interessants com el de la pròpia identitat, la culpabilitat o la revenja. Així mateix, ens fa repensar quins son els nostres límits com a persones i com a membres d’una societat no gaire perfecta.

Disponibilitat en els catàlegs:

Seguim amb algunes de les lectures recomanades a Llegir té premi per les bibliotecàries tutores, amb una segona prestatgeria:

Lectures recomanades a Llegir té premi Prestatgeria “Còmic Aventures”

Els diaris de la Cirera. Joris Chamblain 
Coberta dels Diaris de la Cirera 1

Són una sèrie de còmics infantils que ha guanyat el Premi al Millor Còmic Infantil d’Angouleme. Aquest és el premi de novel·la gràfica més prestigiós d’Europa.

Aquests còmics estan protagonitzats per una nena que té 10 anys i mig, en el primer volum, que es diu Cirera, viu amb la seva mare en un poblet de França i somia a ser escriptora

Quan la seva mare li regala un diari, decideix escriure-hi tot allò que li passa. A partir de la relació que estableix amb una veïna, escriptora local i una mica excèntrica, comença a fixar-se en la gent que l’envolta. I a voler descobrir els seus misteris! Així iniciarà les seves primeres aventures acompanyada de les seves millors amigues la Lina i l’Érika.

En els tres primers volums, les aventures que viuen les tres amigues estan plenes dels habituals valors dels llibres infantils com l’amistat, treball en equip, defensa de la natura, respecte a la gent gran… A partir del tercer llibre, les històries son més emotives ja que la Cirera està a punt de fer 13 anys i ha madurat. Això és present en els temes tractats en els llibres, com ara el pas del temps, la mort, l’homosexualitat i el divorci. No obstant això, els temes són tractats amb sensibilitat i sense sermons.

Així mateix, també destaquem en aquests còmics la diversitat de textos. A banda de les vinyetes pròpies del gènere, també hi trobem pàgines manuscrites del diari de la Cirera on a més hi fa dibuixos i enganxa fotografies.

A més a més, són uns llibres fàcils de llegir, que ens poden servir per introduir els infants en el gènere del còmic. No només estan plens de color, aventures, misteris , imaginació, sinó que també estan protagonitzats per uns personatges molt entranyables.

Disponibilitat en els catàlegs:
  • Els diaris de la cirera (eBiblio)
  • Els diaris de la cirera (Aladí)

Funny Girl