Tinc molta sort! Què faig? Qui sóc? Com puc menjar bé?…

Tinc molta sort! Què faig? Qui sóc? Com puc menjar bé?…

Per tal d’arribar a un equilibri físic i emocional, cal ser conscient de tot el que fem i el que volem a la nostra vida. És per aquest motiu que des de les biblioteques et volem mostrar una petita part dels documents que pots trobar a l’eBiblio, la biblioteca virtual.

Vida saludable, dietètica i nutrició

Dietista enfurecida. Virginia Gómez. eBiblio

@Dietistaenfurecida neix de la necessitat de desmuntar, amb fonaments i sense pèls a la llengua, les mentides que es diuen per aconseguir una bona alimentació. Aquest llibre reuneix dades útils que permeten l’empoderament i el descobriment de la veritat sobre, per exemple, el consum d’hidrats de carboni, de proteïnes i de greixos; sobre l’alimentació vegetariana o vegana, els aliments ecològics o transgènics.

La vitamina de la felicidad. Michael F. Holick  eBiblio

La vitamina de la felicidad ofereix un pla accessible i pràctic per tal de revertir el dèficit de vitamina D i gaudir d’una vida més saludable. El dèficit d’aquesta vitamina s’ha convertir en un greu problema en la majoria de països desenvolupats. La seva manca provoca dolors crònics, molèsties i cansament, agreuja malalties i empitjora la qualitat de vida.

Menja menjar real. Carlos Ríos eBiblio

En aquest llibre, l’autor t’ofereix el coneixement científic per qüestionar, indagar i aprofundir en l’alimentació i en tot allò que l’envolta. Explica les bases del Realfooding, un estil de vida que vol desterrar de la dieta els productes ultraprocessats, amb consells pràctics, trucs i receptes per menjar saludablement de manera fàcil, ràpida i rica. 

Cuida’t. Xevi Verdaguer eBiblio

En Xevi Verdaguer aconsella de manera senzilla, clara i pràctica per tal d’aplicar els seus coneixements al nostre dia a dia. Coneixeràs els aliments recomanats i els que has d’evitar menjar per a cada dolència. També aprendràs com combinar-los amb menús equilibrats i com cuinar-los amb receptes saboroses i gens complicades, creades per nutricionistes.

Sexualitat

El dilema de la pareja. Esther Perel. eBiblo

Coberta
Coberta

Tenir una aventura fora de la parella és sempre egoista i dèbil o pot ser comprensible, acceptable i, fins i tot, un acte de coratge? Com es negocia un equilibri entre les necessitats emocionals i els desitjos eròtics? La passió té data de caducitat? Es poden estimar dues persones alhora? La infidelitat es pot contemplar com una porta per construir una nova relació… amb la mateixa persona.

Sexo como quieras. Flo Perry. eBiblio

Coberta de fons vermell amb dibuixos de dones amb roba interior en diferents posicions
Coberta

Quan es tracta de la vida sexual, poques dones estan lliures de temors i d’inseguretats pel que fa a la imatge física.

Per mitjà d’il·lustracions, d’una escriptura irreverent i d’un enfocament inclusiu, l’autora repassa els mites sobre la sexualitat, la menstruació, el pèl corporal, els orgasmes, la virginitat i les polítiques corporals per a una nova generació de dones i homes joves.

Desenvolupament personal

Encantado de conocerme. Borja Vilaseca eBiblio

Estar bé amb un mateix és una simple qüestió de sabiduria. Encara que és veritat que es pot aprendre sense ajuts externs, existeixen eines psicològiques que faciliten, aprofundeixen i acceleren aquest procés d’autoconeixement. L’ enneagrama és l’eina de la qual parla aquest llibre. I en què consisteix? Per mitjà de la descripció de nou tipus de personalitat, ajuda a anar més enllà de l’ego i a reconnectar amb la veritable essència. 

Enneagrama de personalitat
Enneagrama de personalitat

La buena suerte. Àlex Rovira Celma eBiblio

És una lectura inspiradora i positiva: una faula per mitjà de la qual es desvetllen les claus de la bona sort i la prosperitat. El missatge és clar: les mateixes persones són les qui es llauren el seu destí.

“Sí que els conec els poders del Trèvol Màgic de quatre fulles. I sé que proporciona sort il·limitada només als cavallers…, però no n’he vist mai cap d’aquestes arrels al bosc. És més, resulta impossible que un trèvol neixi aquí. Qui t’ho hagi dit, t’ha ben entabanat. “

El gnom, el Príncep de la Terra.

Cuando el desierto florece. Prem Rawat eBiblio

«Deja que estas historias e ilustraciones te descubran lo esencial: la simple realidad de que tú, ahora, estás vivo. Si no entiendes que este hecho en sí mismo es una fuente de felicidad, aún te falta una pieza clave del rompecabezas.»

I per acabar una cançó que crida a ser feliç!!

Goldfinch