Selecció de Gènere Negre (I)

Selecció de Gènere Negre (I)

Sou fans del Gènere Negre i Policíac? Ja us heu llegit totes les novel·les que teniu a casa? Doncs no us desespereu! a eBiblio n’hi ha un bon grapat de títols per als amants d’aquest gènere. A partir d’aquest post i al llarg dels propers dies, les biblioteques de Vilanova us anirem fent tot un seguit de recomanacions literàries digitals, de recent publicació, i us encoratgem a descobrir-ne d’altres entre els centenars de títols de què disposa eBiblio.

Un dia de setembre i uns quants d’octubre. Jordi Sierra i Fabra

coberta llibre un dia setembre i uns quants octubre serie inspector mascarell - Selecció de Gènere Negre (I)

El volum número 10 de la sèrie policíaca protagonitzada per l’inspector Ferran Mascarell, Un dia de setembre i uns quants d’octubre, forma part del catàleg digital eBiblio.

El llibre, del prolífic i reconegut autor, Jordi Sierra Fabra, posa fi als deu títols amb els números de l’1 al 10 al capdavant, però ni de bon tros finalitza la sèrie. Està previst que aquest mes d’abril vegi la llum el volum número onze, que portarà per títol Alguns dies de novembre. Mentre els fidels seguidors esperen la publicació d’aquest, fins ara, darrer llibre, us convidem a descobrir-ne, si no ho heu fet ja, tota la resta.

A Un dia de setembre i uns quants d’octubre, l’inspector Mascarell es posarà al capdavant de tres casos a petició del seu amic, el detectiu David Fortuny. Totes tres investigacions s’endinsaran en àmbits tabú per a la societat franquista del moment: l’homosexualitat, la infidelitat dins del matrimoni i l’adopció il·legal de nadons.

La sèrie completa està formada per:

Penjat. Daniel Cole

coberta llibre penjat - Selecció de Gènere Negre (I)

Ara fa poc més de dos anys, el jove Daniel Cole va debutar amb gran èxit amb Ragdoll, ninot de drap. La idea per a aquest primer llibre va sorgir com a guió, tot i que finalment es va materialitzar com a novel·la, de la qual va vendre els drets a una trentena de països.

Qui va llegir aquest primer llibre, hi va descobrir la detectiu Emily Baxter, de la policia londinenca.

Divuit mesos després del cas que la va fer famosa a Ragdoll, l’FBI i la Cia contacten amb Baxter per demar-li la seva col·laboració en un cas d’enormes similituds. L’escenari del nou crim és ara Nova York, tot i que ràpidament l’assassí deixarà la seva emprenta també a Regne Unit.

Un thriller vertiginós que us convida a descobrir una nova sèrie policíaca protagonitzada per Emily Baxter.

Yeruldelgger, la muerte nómada. Ian Manook

coberta llibre la muerte nomada - Selecció de Gènere Negre (I)

L’escriptor francès, Ian Manook (pseudònim de Patrick Manoukian) va començar a publicar passats els seixanta anys, tot i que escribia des de ben jovenet. Un cop jubilat, va prometre a la seva filla que escriuria dos llibres a l’any amb diferents pseudònims.

Arran d’aquesta promesa, va néixer el comissari Yeruldelgger. De nom impronunciable, aquest comissari viu a Mongòlia, un país limítrof amb Xina i Rússia que atreia sobremanera l’escriptor.

Yeruldelgger ha protagonitzat tres novel·les, totes amb gran èxit. Amb La muerte nòmada, en què el comissari deixa enrere Ulán Bator a la recerca de la pau espiritual, l’escriptor denuncia les destrosses que algunes multinacionals estan fent sobre l’estepa.

La muerte nómada posa punt i final a la trilogia Yeruldelgger:

Properament, més recomanacions de Gènere Negre…

Funny Girl