L’extraordinari cas dels objectes apareguts

L’extraordinari cas dels objectes apareguts

Teresa Guiluz, escriptora vilanovina, guanyadora de l’edició d’enguany del premi El Vaixell de Vapor de literatura infantil i juvenil, amb la novel·la L’extraordinari cas dels objectes apareguts.

Resultat d'imatges de teresa guiluz vidal
Teresa Guiluz, autora

Teresa Guiluz i Vidal és professora de llengua i literatura catalanes i autora de llibres de text per a l’educació secundària i per al batxillerat. El 2015 es va estrenar en el món de la literatura infantil amb el Premi Cavall Fort de contes i des d’aleshores col·labora esporàdicament tant amb Cavall Fort com amb El Tatano. També escriu narracions breus adreçades al públic adult per les quals ha rebut diversos premis, com el Terra de Fang de Deltebre i el Cinc Pins de Sant Pere de Ribes, tots dos el 2018, i el Ferran Canyameres de narracions curtes de Terrassa el 2019.

Resultat d'imatges de extraordinari cas dels objectes apareguts
Coberta

Amb el títol la L’extraordinari cas dels objectes apareguts ens presenta al pare de l’Eugeni, que és un maniàtic de l’ordre. Per això, quan al seu calaix hi troba uns mitjons que no són d’ell, s’indigna i diu als altres que són uns desendreçats. Però resulta que els mitjons no és que no siguin d’ell, sinó que no són de ningú més de la família. Han aparegut al calaix del pare com per art de màgia.

Aleshores pensen que potser són del veí, el senyor Ripoll, que els devia tenir estesos, el vent els devia dur cap al jardí de casa l’Eugeni i algú els devia posar al calaix del pare pensant-se que eren d’ell…. I, de mica en mica, van veient altres objectes desconeguts.

A partir d’aquí comença la veritable aventura de l’Eugeni, Geni per als amics, i el senyor Ripoll. Gràcies a l’interferòmetre, un aparell inventat pel senyor Ripoll, ell mateix i el Geni viatgen en el temps i en l’espai per tornar cada objecte al seu amo.

Resultat d'imatges de editorial cruillaCruïlla i la Fundación SM van impulsar la creació d’aquests ja fa 35 anys amb el mateix objectiu que s’han seguit convocant de manera ininterrompuda fins avui: la voluntat de promoure i prestigiar l’escriptura d’obres per a infants i joves en llengua catalana, que els fomenti, amb autèntica qualitat literària, el gust per la lectura i els transmeti valors socials i humans.

La convocatòria s’adreça a qualsevol escriptor amb el requisit que l’obra presentada sigui un original inèdit i estigui escrita en llengua catalana. El jurat està constituït per persones expertes en els camps de la literatura, la pedagogia i l’educació, i per una representació de l’entitat patrocinadora.

Segons el mateix jurat, L’extraordinari cas dels objectes apareguts és un llibre intel·ligent i divertit, amb una història que atraparà el lector i el farà somriure, a més de plantejar-li tot de preguntes sobre l’univers i les fronteres del nostre món, on aventura, ciència, humor i amistat són els ingredients principals.

Aquest dissabte dia 30 de novembre, la Llibreria La Mulassa acollirà a les 19h. la pesentació del llibre i comptarà amb la presència de l’autora Teresa Guiluz i de l’il.lustrador vilanoví Sebastià Serra.

Spro_3