La vida secreta de los escritores, Guillaume Musso

La vida secreta de los escritores, Guillaume Musso

 

«Todo el mundo tiene tres vidas: la privada, la pública y la secreta». Gabriel García Márquez

la vida secreta de los escritores-guillaume mussoGuillaume Musso és un dels escriptors francesos més venuts a França en els darrers anys. De les seves novel·les, traduïdes a més de 40 idiomes, n’ha venut més de 30 milions d’exemplars, des que el 2001 en publiqués la primera: Skidamarink. El 2004 publica Y después…, novel·la d’enorme èxit de la qual va vendre un milió d’exemplars i que va ser adaptada al cinema amb John Malkovich en el repartiment, titulada a casa nostra Premonición. Posterioment, n’ha publicat d’altres com ara La llamada del ángel, Central Park i La huella de la noche.

Aquesta setmana, tenim a la Joan Oliva com a novetat de Gènere Negre La vida secreta de los escritores, la darrera novel·la de Guillaume Musso.

Logo Gènere Negre

L’any 1999, Nathan Fawles era un dels escriptores de més renom. Amb només tres obres publicades, havia aconseguit la categoria “d’autor de culte”, amb excel·lent acollida per part de la crítica i el públic. Però, quan es trobava en el millor moment, va decidir deixar-ho tot enrere, abandonar l’escriptura i instal·lar-se a Beaumont, una illa de no més de 1500 habitants de la costa mediterrània.

Gairebé vint anys despres, el 2018, un jove escriptor seguidor de l’obra de Fawles – Raphaë Bataille – arriba a l’illa amb la ferma intenció de donar a conèixer els seus escrits al seu ídol. Mentrestant, ha trobat una feina a la petita llibreria local. Paral·lelament, la jove periodista suïssa Mathilde Monney arriba també a l’illa amb l’objectiu de treure del seu retir voluntari l’escriptor fent-li una entrevista.

Coincidint amb l’arribada d’aquests dos nous habitants de l’illa, el cos sense vida d’una dona apareix a la platja de Beaumont, un paratge on, fins ara, mai no passava res.

la vida secreta de los escritores-rodonaPrimeres pàgines.

La vida secreta de los escritores és una novel·la breu, de només 250 pàgines, de trama brillant que atrapa el lector. Un thriller imprevisible farcit de nombroses referències literàries (personatges vinculats al món literari, reflexions sobre la tasca editorial, frases cèlebres d’autors…).

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl