Tots som la Greta, la novetat de la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Tots som la Greta, la novetat de la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Resultat d'imatges de tots som la greta Què és el canvi climàtic? L’hem causat nosaltres? Quines conseqüències té? Som a temps de solucionar-ho?Amb tot just setze anys, la Greta no solament s’ha fet aquestes preguntes, sinó que ha aconseguit mobilitzar milions de joves d’arreu del món per protegir el nostre planeta i projectar un futur ple d’esperança. Si les seves idees us resulten inspiradores, ara és el moment d’unir-vos a la missió més important de la nostra història: salvar el planeta del canvi climàtic.

Greta Thunberg és un activista sueca que, als 15 anys d’edat, va començar a protestar a les rodalies del Riksdag, prop del Parlament de Suècia, l’agost de 2018, per la necessitat d’accions immediates per combatre el canvi climàtic i generar consciència sobre l’escalfament global.

Resultat d'imatges de canvi climaticEl canvi climàtic és l’alteració del clima i les temperatures de la terra que afecta els ecosistemes i origina canvis que directament o indirectament són produïts per l’activitat humana i l’escalfament global és el procés d’augment gradual de la temperatura del planeta Terra per, entre altres causes, la intensificació de l’efecte hivernacle. Temes prou importants com per tal que una noieta hagi hagut de cridar l’atenció a les més altes institucions governamentals.

La seva vaga escolar pel clima va començar a atreure l’atenció als mitjans de comunicació i des d’aleshores s’ha convertit en una activista del clima. Aquesta vaga escolar a començar el novembre del 2018 i es va estendre mundialment després de la Conferència de Canvi Climàtic de les Nacions Unides el desembre del mateix any.

 

Al gener de 2019 va ser convidada a parlar al Fòrum Econòmic Mundial de Davos. Es calcula que el 15 de març de 2019, 1,4 milions d’estudiants a 112 països del món es van unir a la seva crida per protestar i fer vaga. Un esdeveniment similar on van participar estudiants de 125 països va tenir lloc el 24 de maig de 2019. Al juliol de 2019, en representació de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli, el secretari general Mohammed Barkindo va declarar que Greta Thunberg i altres joves activistes climàtics eren la «més gran» amenaça per a la indústria del combustible fòssil.

Resultat d'imatges de canvi climatic

La Greta ha rebut diversos premis i honors pel seu activisme. Al març del 2019, tres membres del parlament noruec la van nominar per al Premi Nobel de la Pau.
El maig del 2019, als 16 anys, va ser presentada a la portada de la revista Time i alguns mitjans de comunicació han descrit el seu impacte en l’escenari mundial com l’«efecte Greta Thunberg»

Tots som la Greta. Un manifest per salvar el pleneta està signat per Valentina Giannella,  il.lustrat per Maneula Marazzi  i publicat per Montena.

Spro_3