Una bala con mi nombre. Susana Rodríguez Lezaun

Una bala con mi nombre. Susana Rodríguez Lezaun

La novetat d’aquesta setmana de gènere negre és…

  • Lloc on transcorre l’acció

Estats Units, Boston.

  • Protagonista principal

Zoe Bennett és el nom de la protagonista. Se sap que és restauradora al Museu de Belles Arts de Boston.

  • Què hi passa?

La Zoe és una dona de quaranta anys, seriosa i solitària. En una avorrida festa coneix Noah, un joveníssim i atractiu cambrer amb qui comença, quasi sense adonar-se, una relació. Però una nit, Noah la convenç per visitar el taller de restauració quan el museu està tancat. Hores més tard, la tranquil·litat de la seva vida es trenca…un assassinat, un robatori…

logo blog genere negre_AMB LLETRES

‘Desde entonces estoy aquí, esperando.
Espero a la muerte, y suplico para que sea rápida. Son ya demasiadas las heridas quejalonan mi cuerpo. Sólo quiero acabar. De hecho, estoy tentada de soltar las ramas y dejarme arrastrar por la corriente, pero morir ahogada se me antoja una forma espeluznante de abandonar este mundo.’

La trama és linial i escrita en primera persona. Els capítols són curts i molt àgils. El llenguatge és diàfan i expeditiu. Hi trobem els estereotips del gènere: policies corruptes, buscavides perdedors, persones marginades de la societat, però amb comportaments expeditius i cruels.

susana-crop

‘Encerrada en mi habitación, mientras esperaba la visita del sueño, me sentí como aquel pez, atrapada en una bonita pecera, pero sin posibilidad de escapar jamás. Moriría allí, flotando en los vapores de mi propia estupidez por haberme creído unas majaderías que en mi interior sabía que pertenecían por entero a una novela rosa. Las algas de plástico, las piedras de colores, el cobre del tesoro… Yo misma me había metido en una pecera fantástica, preciosa, de la que sólo podría escapar cuando por fin flotara boca arriba.’

La llegireu d’una tirada!

Aquesta és la quarta novel·la negra que escriu Susana Rodríguez Lezaun, periodista i escriptora navarresa. Les anteriors transcorren a Navarra, territori d’on ella és. El personatge principal i comú a les tres és l’inspector David Váquez.

  • Sin retorno, 2015
  • Deudas del frío, 2017
  • Te veré esta noche, 2018

Sin retorno Deudas del frío Te veré esta noche

Llibres

El llibre a les biblioteques VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch