Camins Il·lustrats: Explorar – Narrar – Visualitzar

Camins Il·lustrats: Explorar – Narrar – Visualitzar

Del 13 de juny al 9 de juliol la Biblioteca Armand Cardona acollirà l’exposició de CAMINS IL·LUSTRATS, un projecte d’IDENSITAT per BiblioLab, que s’ha dut a terme a Vilanova i la Geltrú amb la participació de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú (XBMVNG), alumnes i professors/es de l’Institut Manuel de Cabanyes, i l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAiD). Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya Departament de Cultura.

CAMINS IL·LUSTRATS tracta la idea de límit – frontera i la de nexe – connexió, a partir de desplegar accions que es concreten en explorar, narrar i visualitzar, combinant elements que tenen a veure amb l’art, l’educació i el territori.

A partir de la col·lecció Els Carrers de Vilanova i la Geltrú , s’ha escollit una part de la ciutat, el tram urbà de la zona nord, per explorar-la, il·lustrar-la i posteriorment fer-ne visible els resultats.

Hi han participat alumnes de quart d’ESO de l’Institut Manuel de Cabanyes i alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de VNG. Aquest fragment de ciutat ha permès treballar tres temes: l’espai de transició entre l’urbà i el rural, l’agermanament entre ciutats, i la construcció de comunitat, a partir de grups vinculats a la cultura popular. Tots tres tenen a veure amb els conceptes ambivalents de límit i connexió.

L’exposició aplega diferents materials entorn les temàtiques treballades i una sèrie de projectes artístics convidats que tenen a veure amb la idea de Camins Il·lustrats. Tots ells es presenten amb el format “llibre il·lustrat”.

CAMINS_RUTA_09 CAMINS_CLASSE_02 CAMINS_BIBLIO_12 CAMINS RUTA 06 e1560152019138 300x196 - Camins Il·lustrats: Explorar - Narrar - Visualitzar

TRANSICIÓ ENTRE L’URBÀ I EL RURAL. EXPANSIONS I LÍMITS DE LA CIUTAT

– Llibre que recull els dibuixos realitzats pels alumnes de l’Institut Manuel de Cabanyes en col·laboració amb Clara Nubiola

– Pòsters realitzats per alumnes de disseny gràfic de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de VNG, amb el professor Joan Nadal.

AGERMANAMENT ENTRE CIUTATS

– Postals de VNG realitzades pels alumnes de l’Institut Manuel de Cabanyes amb la professora Paulina Morcillo, i alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de VNG, amb el professor Joan Nadal. Aquestes postals són per enviar a altres alumnes de centres educatius de les ciutats agermanades.

CAMINS_POSTALS_EMAID_00

CONSTRUCCIÓ DE COMUNITAT DES DEL FOLKLORE I L’ART

– Des de 1947 els Diables de Vilanova i la Geltrú conviden a un artista contemporani a dissenyar la indumentària. Es presenten els dibuixos preparatoris dels vestits realitzats per Pep Duran (2006), diferents elements vinculats a aquesta tasca, i imatges dels recorreguts dels diables en diferents actes tradicionals.

CONNEXIONS AMB ALTRES “CAMINS IL·LUSTRATS”

Amb la participació de:

Raquel Friera, “[WO]MANRESA”, (2017)

Francisco Navarrete Sitjà, “El agua es al cuerpo, el cuerpo es al alga, el alga es al trayecto” (2018)

Martí Madaula,”How to get back home walking/Com tornar a casa caminant”, (2018)

Súper 8