Fotopoemes

Demà es celebra el dia de la poesia i des de la Biblioteca us volem proposar una activitat molt especial, el taller Fotopoemes.

En el marc del projecte BiblioLab, impulsat per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, la Biblioteca acollirà el dijous 5 i divendres 6 d’abril de 17:30 a 19:30h aquest taller a càrrec de Clicme, petites experiències fotogràfiques.

Aquesta és una activitat fotogràfica i plàstica que ens permetrà descobrir, la relació entre les imatges i la poesia. Tot analitzant el treball de Joan Brossa i Chema Madoz ens endinsarem en un món ple d’objectes i paraules que no deixaran de sorprendre’ns…

Macba_0008_510xloquede baixa

Contemplem els seus treballs per separat i el seu treball comú del Fotopoemari, i ens adonem de les possibilitats d’explorar els objectes, les formes, els significats, les idees, que cercarem amb el nostre treball fotogràfic.

Hi ha una similitud en alguns aspectes de les seves obres, no només en el seu vessant més conceptual, on tots dos recorren a la construcció poètica, sinó també en un vessant més formal.

El concepte de la fotografia en Chema Madoz està molt proper al concepte de llenguatge, el qual, per expressar un missatge recorre a una sèrie de signes col·locats sota una estructura que els dóna sentit i en un context que els situa. El plantejament i la posada en escena són inseparables.
Què és la poesia visual? Quin paper hi juguen els objectes quotidians? Com mirem un objecte? Poden aquests arribar a sorprendre’ns? Influeix la llum en el significat de l’objecte? I el punt de vista? I la composició?

lienzo (1)

Durant el taller es donaran una sèrie de pautes sobre la tècnica fotogràfica a l’hora de fotografiar un objecte o bodegó als assistents per entendre totes les preguntes plantejades: què és el punt de vista? I l’enquadrament? Com puc modificar la llum? Llum dura, llum suau, llum filtrada, llum indirecta, llum directa, com organitzo, componc, els elements que vull fotografiar per donar més força a la imatge final?

Jugarem amb els objectes, els mirarem, els hi donarem la volta… Cerquem nous significats per aquell mateix objecte.

Tenim una idea i la portem al pla fotogràfic, ara bé com fotografiar una idea? Com treure el màxim partit d’una imatge?…

Tot així i molt més ho podreu descobrir a aquest taller!

Us deixem amb un documental sobre Chema Madoz emès a RTVE al programa Imprescindibles.

Súper 8