‘Ready Player One’ d’Ernest Cline

9788466420921Aquesta setmana podeu trobar com a novetat a la biblioteca la novel·la de ciència-ficció Ready Player One d’Ernest Cline.

Publicada el 2011 és la primera novel·la d’aquest autor nord-americà. L’obra va ser un best-seller del New York Times, ha rebut diversos premis i actualment l’Steven Spielberg està treballant en l’adaptació cinematogràfica de la novel·la que s’estrenarà el març del 2018.

És l’any 2044 i el món és un desastre. Les fonts d’energia fòssils estan pràcticament esgotades i el preu del combustible està pels núvols. Enmig d’una enorme depressió a escala mundial la majoria de la gent subsisteix com pot. No obstant això, un videojoc de realitat virtual anomenat OASI proporciona la via de fuita que les persones necessiten. La gent dedica més temps al joc que a la vida real mateixa. El joc ofereix totes les possibilitats imaginables i qualsevol cosa és possible.

El creador d’OASI és un enorme fan de la dècada de 1980, així com un fantàstic programador de videojocs que ha guanyat una immensa fortuna amb la seva companyia GSS i el videojoc. Després de la seva mort s’anuncia en un vídeo que el joc conté un ou de pasqua. Qui ho trobi heretarà tota la seva fortuna.

El temps passa fins que, després de cinc anys, Wade Watts, conegut al OASI com Parvizal, qui decideix com a tants altres llançar-se a la carrera per trobar l’ou de pasqua, de sobte aconsegueix resoldre un dels trencaclosques que li acosta més a la seva meta.La competició és aferrissada entre els Sixers, els empleats d’una empresa anomenada IOI que pretén aconseguir el control d’OASI, i els Gunters, totes les altres persones, sigui individualment o en clans.

cline_and_delorean-300Així comença una carrera frenètica en la qual l’única solució per sobreviure és guanyar.

Ernest Cline (Ohio, EEUU, 1972) és un escriptor nord-americà conegut per les seves novel·les Ready Player One i Armada.

Des de petit es va aficionar al món dels ordinadors, va aprendre a programar amb llenguatge Basic i va tenir una Atari 2600.

També és un gran amant de la ciència-ficció cinematogràfica gràcies a pel·lícules com Regreso al Futuro, pel·lícula que l’ha marcat molt i ha influït en els seus llibres o, fins i tot, li ha portat a comprar-se un DeLorean DMC-12 que va modificar perquè sembli una barreja de diversos vehicles de pel·lícules de ciència ficció.

Atari-2600-Wood-4Sw-Set 24010-2

Aquest curs la Biblioteca Armand Cardona posa en marxa un nou club de lectura de Ciència-Ficció. El club està adreçat a joves i adults aficionats a aquest tipus de literatura que vulguin compartir les seves experiències i lectures. El club anirà a càrrec de la Victòria Ortiz, especialista en el gènere.

Dilluns 18 de setembre a les 18:30 h es farà la primera sessió informativa i es lliurarà la primera lectura.

Si esteu interessats en participar podeu descarregar la butlleta: Butlleta inscripció CL Ciència-Ficció

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Súper 8