Locos por el swing dance moda, música, cultura y pasos básicos

El swing ha recuperat el protagonisme d’abans, amb les múltiples variacions del ball alegre i dinàmic que es va originar en els anys vint. Aquest ball reviu avui en festivals vintage, balls socials de cap de setmana i milers de classes setmanals en ciutats de tot el món.

portadaLa novetat que us portem avui en parla i ho demostra. És el llibre Locos por el swing dance: moda, música, cultura y pasos, de l’australià Scott Cupit, fundador de Swing Patrol a Austràlia, on s’explora la dinàmica del swing contemporani i ens porta pels estils de ball més populars i la cultura i la moda relacionades.

Els quatre grans estils d’aquest ball estan coberts: Charleston, Collegiate Shag, Balboa i Lindy Hop, inclosos els passejos, els quals estan garantits per omplir la pista de ball.
Cada capítol comença amb una visió general de la fascinant evolució de l’estil de ball; “Get the Look” examina les modes per a nois i noies, inclosos els cabells i el maquillatge, i una llista de verificació de roba, sabates i accessoris; mentre que “The Music” suggereix les deu millors cançons per practicar.
A continuació, es mostra un desglossament dels patrons de pas bàsics sobre els quals es construeix el ball, i una guia per a alguns dels moviments clau.
També hi ha consells privilegiats dels antics temporitzadors i dels principals ballarins swing d’avui, així com demostracions de vídeo divertides i fàcils de seguir incrustades en pàgines produïdes exclusivament per al llibre i accessibles a través de codis QR escanejables.

Durant un viatge  per Amèrica amb el seu germà, Scott Cupit es va trobar amb el Swing. Instantàniament es va sentir atret  per l’energia de la dansa, la música i la gent. I es va fer el propòsit d’aprendre’l a ballar.

Poc després, va començar Scott-Cupita donar classes i les coses es van agafar volum: juntament amb la seva parella de negocis Claudia, va començar la Swing Patrol, sovint anomenada escola de ball swing més gran del món. L’amor de Scott pel swing era contagiós: les seves classes van créixer de 23 persones la primera nit a més de 200 persones després de vuit setmanes.
Disset anys després Swing Patrol exerceix classes setmanals a Melbourne, Sydney, Tasmània, Berlín i Londres. Scott es va traslladar a Londres el 2009 per obrir la Swing Patrol London, que ara compta amb més de 900 estudiants per setmana a través dels seus nombrosos locals i danses socials setmanals.

Scott encara ensenya setmanalment i dirigeix el negoci. Sovint és convidat a ensenyar a l’estranger i a escenaris locals del Regne Unit. Després de 17 anys, encara pensa que té el millor treball del món.

Si us interessa aquest ball, a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu també un curs bàsic del ball en DVD, diversos CD de música de Swing i dues antologies.

Spro_3