El dios de nuestro siglo. Lorenzo Luengo

el dios de nuestro siglo de Lorenzo LuengoLa novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la biblioteca és El dios de nuestro siglo, un thriller psicològic escrit per Lorenzo Luengo.

Luengo buscava amb aquesta novel·la reflexionar sobre la vulnerabilitat infantil en la nostra societat i per aconseguir-ho s’ha servit de qüestions científiques, religioses i filosòfiques. El seu objectiu no era fàcil: fer confluir crim i filosofia.

La narradora de la història és una jove detectiu de 33 anys, Daniella Mendes que, tot i estar embarassada, passa per un dels pitjors moments de la seva vida. Gairebé a la vegada que confirma el seu embaràs, perd el seu marit en accident de trànsit. Ara, al bell mig de la pitjor onada de calor en dècades, passa les nits sense dormir concentrada a resoldre els casos de què s’ocupa.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEl cas que ara porta entre mans comença com qualsevol altre, però acabarà fent trontollar els seus pilars més íntims. A partir d’aquest moment, canviarà de manera radical la seva manera de veure el món i a ella mateixa. En el moment en què Daniella està esperant un fill, el cas que centrarà tots els seus esforços és el de la desaparició de 3 nens, d’11 i 12 anys.

En una ciutat dels Estats Units, entre Texas i Nou Mèxic, 3 nens de classe alta han desaparegut sense deixar rastre. Són Jon Rosario, Dave Mulkern i Latrena Dersimonian. Tres joves aparentment protegits pel seu entorn i les seves famílies que han desaparegut inexplicablement.

portada_el-dios-de-nuestro-siglo_lorenzo-luengo_rodonaPrimeres pàgines.

El dios de nuestro siglo desmunta els pilars d’una societat incapaç de protegir els més indefensos.

Lorenzo Luengo va néixer a Madrid l’any 1974. L’any 2008 va publicar Diarios de Lord Byron, un treball resultat de cinc anys d’investigació a partir de la correspondència i notes personals de l’autor. És autor de la novel·la curta El quinto peregrino (2009) amb la qual va ser guardonat amb el Premio Juan March Cencillo. També és autor de les novel·les Amerika (2009) i La cuestión Dante (2013), premis Ateneo Joven i XLV Ateneo, respectivament. L’any 2014 va publicar El satanismo contado a los niños, un llibre de relats.

Llibres

  • Amerika
  • El dios de nuestro siglo
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl