Cuina On Road, productes i receptes d’El Suplement de Catalunya Ràdio

portadaAvui us tornem a presentar un llibre de gastronomia, Cuina On Road, productes i receptes d’El Suplement de Catalunya Ràdio, escrit a quatre mans pel vilanoví Francesc Murgadas i pel cuiner Pep Nogué, membres tots dos de la secció del mateix nom del programa de Catalunya Ràdio “El Suplement”.

Una de les grans passions de Pep Nogué és viatjar per tot Catalunya a la recerca de receptes noves i delicioses i productes de qualitat, com fa en El Suplement On Road. Aquest llibre, fill del programa, reuneix una miscel·lània de 55 receptes i productes de zones determinades de Catalunya.

Cadascuna de les receptes inclou un text narratiu de Francesc Murgadas, en què s’esplaia lúdicament sobre el producte en qüestió, i també una cita de personatges de renom relacionats amb el producte. Hi ha receptes del safrà de la Conca, de l’arròs de Pals, de la poma golden de Girona, de l’ostra del Delta o dels cigrons de Prats de Rei. Algunes de les receptes són dels cuiners que han aparegut en alguns dels espais del programa.

Pep Nogué i Puigvert és un inquiet cuiner sense restaurant. pep nogueAquesta voluntària situació, combinada amb la seva gran passió, fer cervesa, recuperar productes i varietats perdudes, assessoraments a diversos hotels i restaurants, l’escriptura de llibres i d’articles o la simple i sempre agraïda pràctica de cuinar, li ha permès aprofundir en un munt d’aspectes relacionats amb la gastronomia, fins a ser batejat com a “activista gastronòmic”. Col·labora habitualment a la revista Cuina, a Catalunya Ràdio al programa El Suplement o a TV3 al programa Divendres amb Espartac Peran. President de l’Associació Alimentaria Garrotxa, cuina i territori, és professor de cuina, conferenciant i des de fa una colla d’anys, assessorant a restaurants i tot tipus d’empreses alimentàries que busquin nous horitzons.
A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu diverses obres d’en Pep Nogué, entre les que us destaquem La Cuina de l’arròs de Pals: de l’Orient a l’Empordà, La Cuina de les terres gironines, i Menjar per un euro.

 

murgadasPer la seva part Francesc Murgadas i Bardí (Vilanova i la Geltrú, 1948) és biòleg i, com a tal, fa anys que es passeja per la cuina i la gastronomia. Professor, divulgador i comunicador d’aquest àmbit, ha col·laborat i ha col·laborat a les principals emissores de ràdio i revistes gastronòmiques de Catalunya, entre les quals cal destacar el programa “Tàpies Variades” de Catalunya Ràdio amb Pere Tàpias. Amb ell va escriure un llibre de referència per a la cuina de la ciutat, Mariners i terraires: apunts sobre la cuina de Vilanova i la Geltrú. A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu diverses obres d’en Francesc Murgadas.

Als catàlegs de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú també hi ha fins a 63 referències més de cuina catalana.

Spro_3