‘100 artistas sin los que no podría vivir’ de Ricardo Cavolo

100 artistas sin los que no podría vivirAquest és el títol d’una de les novetats que presentem a la biblioteca Armand Cardona Torrandell durant aquesta quinzena i que esdevé una excusa perfecte per recuperar alguns dels grans artistes del segle XX: Historia Ilustrada de la Música: 100 artistas sin los que no podría vivir.

El fet de que part del títol surti tatxat no és casualitat, és una declaració d’intencions del propi autor que es desmarca del que serien seleccions més ortodoxes per remarcar que, en aquest cas, estem davant d’una selecció estrictament personal. Una selecció que evoluciona des de Johann Sebastian Bach fins Skrillex en un progressió inversemblant però, que tot i això, es possible que a molts de nosaltres ens resulti més familiar del que es podria pensar a primera vista.

El llapis de Cavolo escampa els seus habituals símbols (ulls, flames, llampecs, cometes,…) per les diferents recreacions dels personatges retratats: Buddy Holly, Iggy Pop, Kanye West, Daft Punk, fins arribar als més recents Crystal Castles o Diplo.

Ricardo CavoloCavolo, nascut a Salamanca el 1982 i Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Salamanca, es podria dir que pràcticament va néixer a l’estudi de pintura que tenia el seu pare; allà va aprendre a agafar el llapis i no l’ha deixat anar des de llavors.
És un artista amb un sentit de la imaginació únic a Espanya, que va créixer professionalment com a director d’art d’agències de publicitat, fins que va comprendre que la seva iconografia colorista de essers tatuats, llegendes i natures fantàstiques havia de ser ensenyada al món. Com a il·lustrador ha publicat llibres com Cocina indie: recetas, dibujos y discos para gente diferente (2012) o Cocina pop: recetas y discos de toda la vida (2013).

Un relat personal i musical amb el qual es poden sentir identificats tots aquells que ara voregen els 30/35 anys i que es pot complementar perfectament amb la següent playlist creada per l’ocasió:

Spro_3