Qui diu que la cuina no és lloc per als nens ?

La biblioteca Armand Cardona posa a disposició de tots els usuaris el seu fons de cuina i gastronomia de la sala infantil ja que dissabte 31 de maig tindrà lloc el taller de “Mini-sushi”, conduit per Marmiton, escola de cuina que té entre els seus objectius principals conscienciar als més menuts de la importància d’una bona alimentació.

nena sushiEls infants, ajudats per un familiar, podran experimentar amb la cuina i portaran a terme dues versions de maki amb pa de motlle: una versió senzilla del maki de tonyina i una versió més complicada del Califòrnia Roll.

Marmiton és una escola de cuina per a tots. El seu principal objectiu és el de revaloritzar la gastronomia del dia a dia, potenciant el consum de productes locals i el repartiment de les tasques quotidianes. conscienciant als més petits de la importància d’una bona alimentació.

A través de diferents tallers es vol sensibilitzar del problema social que vivim actualment a causa del sedentarisme, del ritme accelerat de vida que portem i la mala alimentació, fomentar hàbits d’alimentació saludable des de petits, promoure el consum de proximitat, apropant la pagesia a la societat, utilitzar la cuina com a eina per fomentar l’autonomia, el compromís i la creativitat.

 

paradise-sushi-rollsEl sushi (鮨, 鮓 o 寿司) és un plat d’origen japonès a base d’arròs assaonat amb vinagre d’arròs, pastat amb forma d’una petita mandonguilla i recobert (o envoltat) de peix, marisc, verdures o ou. Aquest plat és un dels més reconeguts de la gastronomia japonesa i un dels més populars internacionalment. Tot i que s’associa el sushi normalment amb el peix cru, els productes frescos tradicionals que recobreixen la bola d’arròs inclouen també preparacions bullides, fregides o marinades. El sushi es prepara típicament en unitats petites, si fa no fa de la mida d’una mossegada.

 

 

 

Súper 8