Novetats de Sant Jordi: ‘Ni tan alt ni tan difícil’ d’Araceli Segarra

PortadaEnfrontar-se a la muntanya és enfrontar-se a un mateix. La muntanya no té menys perills que el nostre dia a dia, és tan alta com els nostres somnis, és tan bella com la vida mateixa. La muntanya només els planteja en estat pur.

Araceli Segarra ha coronat els pics més alts del món, ha participat en rescats alpins contrarellotge, ha dedicat la seva vida al que en diuen «buscar-se a un mateix en la muntanya».

I ara trasllada la seva experiència al paper. Ni tan alt ni tan difícil és per als que volen escalar una muntanya, per als que volen començar un projecte, per als que formaran una família, per als que es proposen reptes.

És, en definitiva, per als qui es volen conèixer una mica més a si mateixos a través de la mirada d’una alpinista internacional. Un viatge de la mà d’Araceli Segarra per les muntanyes més altes del món, en el qual l’alpinista t’explicarà els principals secrets per aconseguir fer el cim, i de quina manera aquests consells et poden ajudar a aconseguir els teus objectius vitals.

Un viatge de «coaching» amb una guia de luxe.

Araceli SegarraAraceli Segarra(Lleida, 1970) es va iniciar esportivament en el món de l’espeleologia quan tenia 15 anys. A partir dels 18 va començar a participar en altres esports relacionats amb la muntanya, realitzant ascensions als Pirineus i més endavant al Toubkal (4.165 metres, Marroc) i al Mont Kenya (5.199 metres, Kenya).

La seva primera expedició a l’Himalaia va ser al Broad Peak (Pakistan) (8.047 metres), on assolí els 7.100, a l’edat de 21 anys. Posteriorment es va traslladar a Barcelona per completar els seus estudis de fisioteràpia. Ja el 1992 va aconseguir el seu primer vuitmil, el Shishapangma central realitzat en estil alpí.

Al mateix temps va seguir compaginant l’alta muntanya amb l’escalada tècnica, ascendint parets verticals com “The Nose” (1000 metres) al Capità i “The Regular” al Half Dome al Parc Nacional de Yosemite (Estats Units), entre moltes altres.

El 1996 torna a l’Himalaia per fer un rodatge d’una pel·lícula-documental en format IMAX, de l’ascensió de l’Everest utilitzant l’estil clàssic i oxigen, convertint-se en la primera dona espanyola en ascendir a l’Everest. El 2007 i tornà per enregistrar la segona part d’aquest documental.

El 2008 publica els seus dos primers contes d’una col lecció de set: “Tina a l’Everest”, “Tina a l’Antàrtida”, i més tard, “Tina a l’Aconcagua”, “Tina al Kilimanjaro”, “Tina al Denali”, etc. Tina, la protagonista, una nena amb el cabell blau, intentarà arribar al cim més alt de cada continente.

Araceli ha compaginat el muntanyisme amb activitats de model, conferenciant, escriptora i il·lustradora.

A la Biblioteca trobareu molts altres llibres i audiovisuals sobre la matèria: Alpinisme, Alpinisme – relats personals

Us deixem amb el vídeo de la presentació del llibre al programa Els Matins de TV3.

Súper 8