‘Tapas: la cocina del Tickets’ d’Albert Adrià

Tapas: la cocina del Tickets “El restaurant Tickets és un Bulli de barri”, tal i com el defineix el seu creador, Albert Adrià. Aquest restaurant l’ha obert el petit dels Adrià al Paral·lel de Barcelona, ara ja fa 3 anys, i ha considerat que era el moment de presentar un llibre que recollís i apropés al públic la cuina que allà es fa.

El Tickets va néixer de la mà d’Albert Adrià que va fer evolucionar la proposta del bar Inopia, regentat per ell mateix. Per dur-la a terme va involucrar el seu germà Ferran i als germans Iglesias, propietaris del restaurant Rías de Galicia. Per aquest projecte parteixen d’una idea, promoure una forma divertida de menjar que converteix a qui participa en intèrpret d’una obra de teatre, d’un vodevil,… una posada en escena de la mateixa vida, amb els seus somriures, les seves complicitats i les bones companyies.
La decoració del local s’inspira en la Barceloneta, amb terres de marbre i làmpades que simulen el mar, un local informal que es divideix en quatre espais adequats a la velocitat que s’associa al món de les tapes.

Tapas: la cocina del Tickets ens mostra els secrets d’alguns dels plats que se serveixen a diari en aquest emblemàtic restaurant. Mitjançant 57 receptes, classificades segons el nivell de dificultat, nombrosos consells de cuina i una relació de les marques que prefereix, el cuiner plasma els gustos i olors que han inundat les parets d’aquest local des de la seva obertura.
Alcachofas con jamón y gelatina de perejil, canelón de aguacate y buey de mar, Miniairbags rellenos de queso manchego, Ostra con agua de pepino, Patatas confitadas con jugo de costilla y lacón, Taco de lechuga con ceviche són els noms d’alguns dels plats que apareixen en aquesta obra i que, juntament amb la resta de propostes, faran les delícies dels bons gourmets.

Albert Adrià al Tickets

Albert Adrià , tal i com explica ell mateix en una entrevista al diari El País “volia fer un llibre divertit i net com la cuina del Tickets, que oferís al lector receptes que poguessin estar a l’abast tant del professional de la cuina com de la gent del carrer […] la tapa és una gran protagonista de la xarxa social de la gastronomia perquè ha aconseguit socialitzar el món de l’alta cuina”.
El propi cuiner explica quina és la idea que persegueix amb el seu projecte Barcelona 5.0: “La idea es crear una xarxa de cinc establiments que ofereixin conceptes complementaris i a la vegada diferents […] juntament al Tickets, en el que es busca la diversió, i la Bodega 1900 –un local inspirat en les velles cuines de principis del segle XX-, s’ha posat en marxa el Pakta, que fusiona cuina japonesa i peruana, i el 41º, un restaurant cocteleria que acaba de ser guardonat con una estrella Michelín. La cirereta del pastís al projecte anirà a càrrec d’un restaurant mexicà que combinarà la cuina entremaliada del carrer amb el segell del Tickets”.

Spro_3