‘Recetas antiaging’ de Carme Ruscalleda

PortadaAquesta setmana podeu trobar a la secció de novetats de la Biblioteca el llibre, Recetas antiaging. Gastronomia y ciencia de la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau i del seu fill, Raül Balam, xef del restaurant Moments, junt al Dr. Manuel Sánchez, director del servei antiaging de la Clínica Planas.

L’antiaging és l’estudi dels factors que influeixen en l’envelliment per alentir els seus efectes mitjançant la recomanació d’un conjunt de mesures preventives i un tractament adequat. Els éssers humans complim anys que se sumen aritmèticament cada vegada que passen 365 dies.

Aquest cicle, que coneixem com a edat cronològica, no s’atura i és un indicador clar del temps que ha transcorregut des del nostre naixement. No obstant això, hi ha un altre tipus d’envelliment que determina el desgast que ha patit el nostre organisme al llarg de la vida, conegut com a edat biològica. Aquesta edat pot variar d’acord amb l’estil de vida, és a dir, una persona sotmesa a pressions, amb una alimentació poc equilibrada, poc descans, vida sedentària i estrès, entre d’altres factors, pot tenir una edat biològica que no correspongui a la seva edat cronològica.

AutorsUn dels elements que poden afavorir aquest ‘antiaging’ és el gastronòmic. I per aquest concepte una de les restauradores més influents i cotitzades de la cuina catalana, Carme Ruscalleda, presenta en el llibre amb 72 receptes d’execució fàcil i tècnicament ben detallades. També hi trobareu una llista de productes de temporada en forma de calendari d’aliments frescos per encarar la vida amb una alimentació saludable, saborosa, plaent i amb valors antiaging. A més a més, trobareu diversos consells mèdics per retardar l’envelliment.

Cada capítol correspon a un mes de l’any i inclou sis receptes: un aperitiu, un primer plat, un segon plat, postres i 2 divertiments. Cada menú del llibre assegura la ingesta de tot el que el nostre organisme necessita, alenteix el procés d’envelliment i millora la qualitat de vida, tot això sense renunciar al sabor i la creativitat dels plats

Moltes de les receptes son servides al restaurant Moments, amb una estrella Michelin i que s’allotja a l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona.

Podeu descarregar el primer capítol del llibre aquí.

Trobareu més llibres d’aquesta cuinera a les Biblioteques de Vilanova: Carme Ruscalleda

Us deixem amb el programa Bestiari il·lustrat, dedicat a en Raül Balam.

Súper 8