Cinquena trobada del Club de Lectura Infantil 2012-2013

El passat dissabte 23 de febrer va tenir lloc la quarta trobada del Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Durant la trobada van comentar el llibre La nena nova de Marcy Rudo.
Els nens i nenes van coincidir en que els hi havia agradat. La majoria de participants al club té preferència per aquest tipus de llibres de temàtica realista, llibres que tractin temes que els hi puguin ser propers.

En aquest cas, el llibre parla de l’amistat, de les mentides i de l’assetjament escolar. Alguns nens i nenes van admetre que tractaven malament algun company de classe per ser “raro”, i la majoria no creien que fessin res mal fet. També van reconèixer que, a vegades, deien mentides, sobretot als pares, i que l’amistat era molt important per ells. Tots tenen relació amb els companys de classe fora de l’escola.

Per acabar, van parlar una mica dels Carnavals i de quines coses havien fet durant aquests dies de disbauxa.

Aquest mes llegirem Agatha Mistery: l’enigma del Faraó de Sir Steve Stevenson.

PortadaL’Agatha Mistery és una nena de dotze anys molt intrèpida i curiosa. Tot allò que li crida l’atenció ho apunta a la seva llibreta, i és que l’Agatha quan sigui gran vol ser escriptora de novel·les de detectius. No és d’estranyar que li agradi el misteri perquè les circumstàncies que l’envolten (viu en una mansió als afores de Londres i els seus pares són uns científics exploradors que viatgen a llocs remots del planeta) fan que des de ben petita tingui interès per resoldre tot allò difícil i misteriós.

L’Agatha passa molt de temps sola a la mansió, tot i que el seu majordom mister Kent i el seu gat Watson li fan companyia. Però l’Agatha no té gaire temps per a avorrir-se perquè el seu cosí Larry, la reclama moltes vegades per a ajudar-lo a resoldre misteris importants que se li presenten.

En aquesta ocasió l’Agatha i en Larry viatgen a Egipte, doncs un grup d’arqueòlegs demanen ajuda a en Larry per trobar tableta de l’època faraònica que ha estat robada. És una peça de gran valor perquè conté les indicacions per trobar una possible tomba desconeguda fins l’actualitat.

Agatha i Larry

Aquest  llibre forma part d’una col·lecció de contes que ja porta cinc títols publicats. L’autor és Steve Stevenson, pseudònim d’en Mario Pasqualotto, i compta amb il·lustracions d’Stefano Turconi.

Mario PasqualottoMario Pasqualotto és un jove escriptor italià que durant més de deu anys ha escrit les històries de diversos jocs de rol per a editorials angleses i italianes, amb més de cinquanta publicacions com a editor, traductor i escriptor.
Actualment es dedica de ple a la novel·la juvenil. A més de la sèrie Agatha Mistery, també és l’autor de la sèrie Escola de pirates.

Pertany a un grup de recerca per a la formació de la identitat a través dels mètodes de la psicologia cultural i la psicologia narrativa de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat de Bolonya. El seu lema és “Cada persona és una història meravellosa.”

El Club de Lectura Infantil es tornarà a trober el proper . Us hi esperem!!

Súper 8