Les novel·les més prestades de l’estiu

Portada de “El blues del detectiu immoral”Acabades les vacances d’estiu, és temps de fer un cop d’ull a les novel·les més prestades. De tots és sabut que durant l’època de vacances és quan els lectors aprofitem per assaborir aquelles lectures que durant l’any hem hagut d’anar postergant.

A la Biblioteca Armand Cardona de Vilanova, la novel·la més prestada els mesos de juliol i agost ha estat El Blues del detectiu immoral d’Andreu Martín, de la col·lecció Assassinats en clau de jazz. La novel·la tracta del jove músic Òscar Bruch (saxo) que viu despreocupadament somiant a triomfar amb la seva banda de jazz. Improvisen concerts de carrer al Barri Gòtic de la seva ciutat per divertir els turistes, fins que la sort sembla que truca a la seva porta…

A continuació són tres les novel·les que tenen el mateix nombre de préstecs. Una és d’Arturo Pérez-Reverte i es titula Un día de cólera, en la qual l’autor pretén “retornar la vida a aquells que durant dos-cents anys només han estat personatges anònims en gravats i pintures (…) o una relació de noms en els documents oficials”. Una altra novel·la és Tormenta de espadas de George R.R. Martin, el tercer volum de la col·lecció Canción de hielo y fuego. Y també Seda roja, de Xiaolong Qiu, el cinquè títol de la Sèrie Inspector Chen Cao, en la qual l’autor transporta els seus lectors a la realitat social i cultura de la Xina moderna, en una època de difícil transició.

Portades d’alguns dels llibres més prestats de l’estiu 2011

I per acabar aquesta llista de les novel·les més prestades aquest estiu 2011, trobem títols com El oráculo de la luna de Frédéric Lenoir, Beso canela de Walter Mosley, Donde nadie te encuentre de Alicia Giménez Bartlett, Olor de colònia de Sílvia Alcánta i La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina de Stieg Larsson.

Portades d’algunes de les novel·les més prestades a l’estiu 2011

Súper 8