The Green Ones

La coherència que s’estava cercantEl relat d’aquesta novel·la de Ferran Camps arrenca amb la marga determinació de Gregorio, un home desnonat que ho ha perdut tot, família, feina, diners, …, i que es disposa a matar-se de res, aprofitant la disputa del clàssic de futbol entre el barcelona i el madrid. Però abans coneix Estanda, un subjecte que li ofereix les claus per entendrem el que de veritat està succeint al seu voltant però, estarà a temps de poder evitar el desastre…

En aquest context es desenvolupa una original història sobre les reflexions dialogades d’un carismàtic personatge en què, fent gala d’un refinat humor sarcàstic, redueix a l’absurd temes transcendentals de la societat actual convidant el lector a reflexionar. Una trama sorprenent que atrapa des del primer instant, en què el lector es veurà reflectit en tot moment. La proximitat i l’encant del protagonista porta irremeiablement a empatitzar amb ell. És senzillament una faula humorística atemporal que s’endinsa en la nostra consciència per transmetre conceptes profunds amb una simplicitat i una ironia exquisida, on qualsevol semblança amb la realitat és pura intenció.

The Green Ones té el seu origen quan es va projectar a la indignació ciutadana i va dirigit especialment contra la corrupció, contra els polítics, contra el sistema, però no es queda aquí. En el seu argument encadena capítols breus construïts a partir de diàlegs i reflexions aprofundint molt més enllà que en la mateixa queixa o fins i tot en la crítica dels sistemes de govern.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Morello